Home Editorial Veneția urmează să pună o taxă turistică

Veneția urmează să pună o taxă turistică

974
0
Veneția

Veneția este ultimul oraș din lista celor care au anunțat faptul că au de gând să pună o taxă pentru turiștii care doresc să se bucure de frumusețile orașului, de gustul bun al mâncărurilor. Cuantumul taxei ar fi undeva șa 3 euro doar pentru a intra în oraș și ar trebui să intre în vigoare luna mai a acestui an.

Din păcate, veștile sunt destul de proaste și pe viitor pentru cei care au de gând să viziteze Veneția. Se pare că municipalitatea are de gând să transforme această taxă fixă de 3 euro într-una variabilă, între 3 și 10 euro, în funcție de afluxul de turiști care intră în oraș în fiecare zi. Taxa va fi colectată de hoteluri.

Oricum, nu este nimic ciudat. Veneția nu este nici prima nici ultima destinație importantă de pe glob care vrea să taxeze turiștii. Multe alte orașe europene au implementat această taxă cu mult timp în urmă. De exemplu, Paris a pus taxă în 1994, Milan în 2012, Edinburgh va pune de asemenea 2 lire taxă.

Deși unii spun că aceste taxe nu sunt necesare, primarul din Veneția spune că are nevoie de acești bani pentru a menține curățenia în oraș. E posibil să aibă dreptate, Veneția primește anual peste 25 de milioane de turiști, cu mult peste numărul de localnici din zonă.

Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here