Pentru un oraș care este cam de două ori cât Central Park din New York, Veneția stă foarte bine la capitolul turism, cu aproape 27 de milioane de turiști anual. Majoritatea acestor turiști vin pentru obiective deja celebre precum Piața St. Mark, Palatul Dogilor și Podul Rialto, însă pe lângă acestea, există foarte multe obiective turistice secundare, mai puțin cunoscute, care ar merita un pic de atenție și despre care vom discuta în cele ce urmează.

Biserica San Sebastiano – situată în zona Dorsoduro din Veneția, această biserică a fost construită de Paolo Veronese, unul dintre cei mai de seamă pictori ai secolului 16. Din 2007, organizația americană Save Venice Inc. a restaurat complet biserica și a adus-o într-o stare mai mult decât interesantă.Biserica San Sebastiano

Gondola – nu știu câți dintre voi ați fost la Veneția, dar mai mult ca sigur nu toți v-ați plimbat cu o gondolă. Ei bine, dacă ajungeți pe acolo, există tururi de câte 30 de minute în timpul cărora vă veți simți minunat pe apă. Este o senzație minunată și partea bună este că nu costă o avere.Gondola

Scala Contarini del Bovolo – locul din care poți să vezi cel mai bine orașul, de sus. O regulă nescrisă a turismului italian spune că în orice oraș te-ai duce, trebuie neapărat să urci în cea mai înaltă clădire pentru o priveliște de ansamblu. Această Scala Contarini del Bovolo este ascunsă în districtul San Marco și deține o scară în spirală veche de peste 600 de ani, construită pe la 1400. După o urcare de câteva minute pe această scară, sunteți răsplătiți cu o priveliște minunată.

Jewish Ghetto – Ghetoul evreiesc din Veneția a luat naștere pe 29 martie 1516  din decretul lui Leonardo Loredan. Poți petrece timp minunat în districtul Cannaregio și poți afla istoria comunității evreiești din Veneția. Există 5 sinagogi și un muzeu evreiesc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here