Se spune că bătrânețea trebuie să fie perioada de odihnă după o viață de muncă, nu? Ei bine, nu în România. Poate să fie valabilă chestia asta pe la nemți și francezi, ce pornesc agale alături de nevestele pensionare în lumea întreagă, la bordul navelor de croazieră de îndată ce au îndeplinit vârsta de 65 de ani, venerabila vârstă. Din păcate, românii nu au parte de aceleași posibilități. Pensiile abia ajung de pe o zi pe alta iar bolile survenite după o viață de chin diminuează la maxim cheful bătrânilor de a călători. Hipertensiunea, problemele cu auzul sunt cele mai des întâlnite boli ale bătrânilor din România, alături de diabet și problemele locomotorii. În cele ce urmează vom discuta despre aparate auditive sau mai exact de ce ar trebui să încerci unul în cazul în care ai ajuns la bătrânețe și nu mai auzi bine. Evident, copii care știu că au părinți cu probleme pot și ei să urmărească acest articol.

3 motive să cumperi un aparat auditiv

  1. Prețurile sunt foarte mici. Un aparat auditiv costă sub 100 de lei, s-au dus vremurile în care erai nevoit să scoți milioane bune pentru un asemenea dispozitiv. Cred că se poate rupe din pensie 89 de lei pentru un aparat auditiv. Copii cu siguranță pot cumpăra așa ceva pentru părinți, ori nepoții pentru bunici.
  2. Beneficiile sunt foarte mari. Un aparat auditiv ieftin, de sub 100 de lei poate scoate până la 130 dB, putând fii folosit atât de cei care au probleme ușoare cât și de cei care au probleme ceva mai grave cu auzul. Nu este genul de aparat care se vinde în ideea de a păcăli oamenii. Știu că piața e plină de produse menite să profite de nevoile celor la suferință. Chiar funcționează, nu este un aparat scornit de niște oameni lipsiți de conștiință.
  3. Foarte simplu de întreținut. Aparatul funcționează cu o baterie de 1,5V model AG13 și pachetul conține două asemenea baterii. Deși nu este rezistent la apă, se poate spăla fără probleme cu o lavetă sau se poate curăța cu ajutorul unui șervețel umed. Chiar nu este dificil de întreținut. Trebuie să aveți grijă să nu se facă baie cu el la ureche.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here