Madrid este unul dintre cele mai spectaculoase orașe din lume, atât din punct de vedere turistic cât și din punct de vedere culinar. O să trecem în revistă în cele ce urmează unele dintre cele mai interesante localuri din acest oraș pe care ai face bine le treci pe listă dacă cumva ajungi în capitala Spaniei.

Unde poți găsi cea mai bună mâncare din Madrid?

La Mallorquina – o patiserie din Puerta del Sol care mai mult ca sigur o să vă placă. Prăjituri, budinci, raiul patiseriei cu alte cuvinte. Este locul perfect din care să iei o gustare după amiază în timp ce explorezi orașul. Mare atenție, e full mereu. Așa că va trebui să așteptați un pic la coadă.

Cerveceria 100 Montaditos – dacă ajungi la Madrid și nu treci pe la 100 Montaditos, te-ai dus degeaba. Discutăm despre un lanț de berării, foarte populare pentru turiști. Montaditos sunt niște sandviciuri excelente care merg foarte bine cu berea spaniolă.

Las Cuevas de Luis Candelas – să trecem la lucruri mai serioase. Această tavernă datează din 1949  și se spune că a fost construită în peștera în care celebrul bandit Luis Candelas s-a ascuns la 1800 ca să scape de poliție. Se servește mâncare tradițională din Spania la prețuri foarte bune.

Chocolateria San Gines – nicio vizită la Madrid fără ciocolată. Fondată în 1894, această cofetărie este locul perfect în care să încerci ciocolata con churros. Este un local deschis non stop pe care cu siguranță trebuie să-l vizitezi dacă ajungi la Madrid. P.S. Canapelele verzi sunt super confortabile.

Casa Lucio – un restaurant tradițional madrilen în care se poate servi mâncare castiliană de toate felurile. Pește, carne roșie, legume, vin, toate servite într-o atmosferă formală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here