Pentru mulți dintre noi, renovarea casei înseamnă automat și mobilă nouă. Chiar nu are rost să pui într-o casă nouă și modernă o mobilă veche, demodată, poate chiar avariată de trecerea timpului și de evenimente mai puțin plăcute. În ziua de azi, nu mai e atât de dificil să cumperi mobilă cum era în trecut. Pur și simplu te duci și o cumperi din magazin sau te duci la un atelier și-ți faci pe comandă. Problema care apare cel mai des în astfel de cazuri în care se renovează o casă se leagă bineînțeles de vechea mobilă, care cumva, într-un fel, trebuie să dispară din peisaj.

Unde ducem mobila veche după ce renovăm casa?

Cea mai des întâlnită soluție pentru această problemă este un drum la țară. Românii și-au făcut un obicei încă de pe vremea lui Ceaușescu să transforme casa de la țară într-un fel de centru de depozitare al obiectelor nefolositoare cumpărate la oraș. Bine, unii mai folosesc mobila drept upgrade pentru cea existentă, veche, dusă acolo de către părinți în momentul în care și-au renovat la rândul lor casele. Chestia e că până să o duci la țară poate să mai dureze, trebuie să găsești mașină, trebuie să găsești oameni care să o care, nu e chiar atât de simplu cum pare.

O altă soluție pentru a scăpa de vechea mobilă este donația. Foarte multă lume alege să doneze mobila veche prin intermediul anunțurilor puse pe net sau pur și simplu prin recomandări de genul „Știu eu o familie nevoiașă care ar avea nevoie de o canapea”. Cum orice soluție are o problemă, aici discutăm despre faptul că toată „binefacerea” asta poate să dureze o perioadă destul de lungă de timp și nimeni nu-ți garantează că vei scăpa și de ultimul taburet. Oamenii vor veni să ia doar ce le trebuie întrucât mobila veche nu este un bun ce poate fi valorificat. Nimeni nu cumpără așa ceva.

Cea mai bună soluție ar fi să închiriezi o boxă de la o firmă de specialitate pentru depozitare mobilă. Dacă vei duce mobila acolo vei avea tot timpul din lume să rezolvi problema indiferent de caz. Ai timp și să găsești o mașină + oameni care să dorească să vină să te ajute să o lași la țară, ai timp și să o donezi celor care au nevoie de ea. Pot să vină singuri la acel depozit să își ia de acolo ce au nevoie fără să te țină pe tine cu casa încurcată. Pur și simplu vă dați întâlnire în fața depozitului când aveți timp și așa, încet, încet, începe să dispară din ea până nu mai rămâne nimic fără să te mai încurce.

Acum, rămâne la aprecierea voastră dacă vreți să plătiți un serviciu pentru depozitare mobilă sau nu. E clar că mulți dintre voi o să doriți să ieșiți cât mai ieftin cu această operațiune, însă compromisul nu este unul atât de mare pe cât credeți. Până la urmă, interesul este acela de a rezolva problema într-un mod cât mai simplu și cât mai rapid, nu acela de a strânge cureaua la maxim. Nu cred că o să fie o pagubă atât de mare dacă închiriezi o lună de zile o boxă la un depozit în care să lași mobila. Ai timp într-o lună de zile să decizi ce faci cu ea, dacă o duci la țară sau dacă o donezi celor nevoiași.

Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here