În momentul în care ne facem bagajele, le punem în mașină și demarăm în trombă pentru cel puțin o săptămână de aventuri, plecăm cu gândul să acoperim cât mai multe obiective turistice, ne dorim să vizităm cât mai multe centre istorice într-un timp cât mai scurt. Ei bine, în cele ce urmează vom face un mic tutorial prin intermediul căruia veți vedea cum puteți să vizitați cât mai multe obiective turistice într-o perioadă de timp limitată. Căci atunci când ești în concediu, timpul este clar limitat.

TUTORIAL – cum să vizitezi mai mult atunci când pleci în vacanță

  1. Fă traseul dinainte de plecare. Stai seara la un ceai și fă un fel de hartă a obiectivelor turistice pe care ai de gând să le vizitezi în momentul în care pleci în concediu într-un anumit oraș. Când ai o hartă clară cu obiectivele care te interesează, îți va fi mult mai simplu să alcătuiești un traseu.
  2. Ia cu tine o bicicletă pliabilă. O bicicletă electrică, pliabilă, îți va fi de mare ajutor. Nu ocupă mult loc în portbagaj și te va scuti de zeci de km de mers pe jos. Poți să o folosești să parcurgi distanțe uriașe între obiectivele turistice fără să obosești. Vei vedea mai mult, mai rapid, fără efort.
  3. Nu te abate de la traseu. Cu siguranță vei vedea pe drum și alte lucruri interesante dar dacă dorești să vizitezi tot ce-i important, trebuie să te ții de planul inițial. E foarte simplu să intri într-o cârciumă care ți se pare interesantă, să te apuci să bei și să zboare timpul.
  4. Nu sta la coadă mai mult decât normal. La unele obiective turistice nu vei putea face rost de bilete online așa că vei fi nevoit să stai la coadă pentru a intra. FOARTE IMPORTANT – dacă vezi o coadă kilometrică, mai bine renunță. Vei pierde ore bune în care mai bine te duci și te bucuri de concediul tău, statul la coadă e deprimant și te face să pierzi o grămadă de timp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here