Am cumpărat și eu în trecut mai multe cărți destinate dezvoltării personale. Unele mi s-au părut destul de bune, altele mi s-au părut niște idioțenii și de aici pleacă mereu discuția dacă însuși cei care scriu așa ceva cred în ele, sau discuția dacă într-adevăr avem ceva de învățat din asemenea cărți? Pentru că de cele mai multe ori dăm peste niște texte scrise parcă într-o limbă destul de dificil de decodificat. Așa e când oameni diferiți încearcă pe cât posibil să se facă înțeleși, provenind însă dintr-un mediu total inaccesibil celorlalți.

Dar chiar avem nevoie de aceste cărți de dezvoltare personală? Ei bine, eu unul cred că da. Atât timp cât reușim să găsim câțiva autori care să fie pe aceeași lungime de undă cu noi din punct de vedere al limbajului, sunt de părere că avem multe chestii interesante de învățat din asemenea cărți, uneori ușor psihologice, alteori ceva mai tehnice. De ce nu pot unii oameni să înțeleagă acest domeniu al dezvoltării personale și se reped să îl catalogheze drept unul al vorbelor fără sens ambalate frumos? Ei bine, pentru că există foarte mulți oameni care cred că le știu pe toate și că nimic nu mai au de învățat de la alții. Cei care cred în propria persoană mai mult decât ar trebui, cad în ridicol.

Eu unul cred în cărțile de dezvoltare personală pentru că în primul rând, îmi place să citesc. Îmi palce să descopăr idei noi cu ajutorul cărora să devin un om mai bun și cred că sfaturile altora, chiar dacă sunt un pic scoase din context, mă pot ajuta. Dacă voi avea vreodată copii, cu siguranță le voi cumpăra și lor o sumedenie de cărți pe înțelesul lor ca să le cultiv gustul pentru cultură încă de mici. Cu alte cuvinte aș promova un fel de dezvoltare personală citind cărți. Consider că în ziua de azi copiii nu mai citesc și acest lucru este o piedică în calea dezvoltării personalității lor și mai ales a imaginației. Păcat că părinții lor nu-și dau seama că trebuie să-i desprindă de iPhone și să-i bage cu nasul în cărți până nu e prea târziu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here