Nici în România și de fapt cred că nicăieri în lume nu există o țară în care să fie câte un aeroport în fiecare oraș. Astfel, cei care doresc să călătorească cu acest mijloc de transport sunt nevoiți să se deplaseze uneori chiar mii de kilometri pentru a putea ajunge la un terminal. E destul de multă bătaie de cap să zbori dacă în orașul în care locuiești nu există un aeroport.

De exemplu eu locuiesc în Drobeta Turnu Severin și dacă am de gând să zbor către Londra, o să fiu nevoit să merg sute de kilometri către București sau Timișoara cu autocarul sau cu trenul, sute de kilometri pe care-i voi parcurge în aproximativ jumătate de zi la cum circulă mijloacele de transport în România. Apoi odată ajuns la București, voi fi nevoit să-mi găsesc o soluție de a ajunge la Otopeni. Asta implică costuri, timp pierdut și bătaie de cap suficient de mare cât să mă facă de multe ori să mă gândesc dacă nu ar fi mai bine să plec la Londra cu autocarul.

Din fericire, au început să apară soluții din ce în ce mai interesante și mai practice pentru cei care doresc să zboare dar nu au norocul să aibă un aeroport în orașul de domiciliu. Au apărut astfel servicii de transport aeroportul Otopeni, furnizate de companii precum Transfero. Astfel, cei din orașele din apropierea Bucureștiului sau din apropierea Clujului pot să beneficieze de transfer aeroport direct de acasă, de la sute de kilometri distanță. Pur și simplu te urci în microbuz la Pitești și ajungi direct la Otopeni, în aeroport, fără nici un fel de altă oprire în București.

Aceste soluții te scutesc de foarte multă bătaie de cap și te asigură de fapt că vei ajunge mereu la timp la aeroport. Am cunoscut oameni care au pierdut zborul din cauza curselor intermediare din oraș către aeroport, cu taxiuri ce s-au defectat pe drum sau accidente de circulație.

Lucrurile sunt mult mai simple când pleci de acasă de la tine din punctul A iar punctul B în care cobori este însuși aeroportul. Transferul către aeroport este de departe cea mai simplă soluție pentru cei care doresc să călătorească cu avionul dar nu au șansa unui aeroport în propriul oraș.

Atât timp cât locuiți în preajma Bucureștiului sau Clujului, puteți sta liniștiți. Nu sunteți obligați să plecați către Otopeni singuri, de capul vostru. Există companii precum Transfero pe site-urile cărora puteți intra, rezerva și cumpăra un bilet de autobuz cu care să ajungeți direct în terminal, fără să mai aveți de-a face cu intermediari. E mai simplu, mai ieftin și de multe ori mai rapid. Sunt sigur că acest tip de business se va extinde încet, încet și în orașe ceva mai îndepărtate de marile aeroporturi, pe măsură ce costurile de operare vor începe să scadă pentru firmele deja existente pe piață…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here