Patagona reprezintă una dintre cele mai interesante zone sălbatice din lume și este amplasată în sudul Americii de Sud. Ei bine, iată cele mai interesante detalii legate despre această regiune.

Când e momentul prielnic pentru o vizită?

Cei mai mulți turiști vin în Patagonia atunci când se face vară în emisfera sudică. Cărările sunt mai puțin aglomerate în noiembrie  și martie când nici vânturile specifice verii nu dau bătăi de cap.

Cum ajungi în Patagonia?

Cu avionul. Cel mai important aeroport argentinian din Patagonia este El Calafate International Airport iar în Chile, Teniente Julio Gallardo Airport.

Cât ar trebui să stai în Patagonia?

Ca să vizitezi Patagonia așa cum trebuie, o să fii nevoit să vizitezi ambele țări între care se întinde – Argentina și Chile. Ca să faci asta, o să ai nevoie de aproximativ 10 zile. Doar drumul + trecerea frontierei cu mașina, dintr-o țară în alta durează o zi întreagă.

Ce poți face cât stai în Patagonia?

În regiunea El Calafate totul este pe bază de gheață. Fie că te plimbi cu barca, fie că mergi pe ghețarul Perito Moreno. De la El Chalten, o să ai parte de o drumeție de 2 zile prin intermediul căreia vei lua contact cu lacuri cristaline și munți înalți. De asemenea, nu uita să ajungi și prin Torres del Paine National Park, în chile, unde vei avea parte de una dintre cele mai solicitante drumeții din lume. Cu alte cuvinte, Patagonia este locul perfect pentru cei care iubesc suficient de mult natura cât să-i îndure greutățile. Este un peisaj mai mult decât pustiu care merită fiecare cent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here