Thailanda este de departe una dintre cele mai exotice destinații de vacanță în care ne putem petrece între 8 și 10 zile minunate de concediu. Thailanda este un tărâm surprinzător, cu o cultură extraordinară și cu o istorie de mii de ani în spate. Thailanda este recunoscută în întreaga lume pentru plajele sale tropicale, pentru palatele antice opulente și pentru ruinele vechi de sute de ani iar în cele ce urmează vom trece în revistă 12 obiective turistice pentru aceste meleaguri asiatice mai mult decât exotice. După acest articol cu siguranță veți alege să vă petreceți vacanța în Thailanda.

TOP 12 obiective turistice pentru Thailanda

 1. Temple of the Reclining Buddha – este unul dintre cele mai vechi și mai mari temple din Bangkok. Are nici mai mult nici mai puțin de 45 de metri înălțime.
 2. BTS Skytrain – nu este clădire, nu este monument, este un mijloc de transport inaugurat în Bangkok în 1999 și reprezintă cea mai bună soluție de transport prin oraș.
 3. Lanta Animal Welfare – dacă ajungeți la Ko Lanta și iubiți animalele. Dați o fugă până la LAW. Este un centru în care animalele bolnave de pe insulă sunt îngrijite.
 4. Temple of the Emerald Buddha – localizat în interiorul, Grand Palace, acest templu care datează din secolul 14 este considerat cel mai valoros din cultura thailandeză.Temple of the Emerald Buddha
 5. Sukhothai Historical Park – aici se află ruinele vechiului palat regal, o mulțime de temple budiste, porți ale orașului antic Sukhothai care datează de asemenea din secolul 14.
 6. Wat Chedi Luang Varavihara – construit în urmă cu aproximativ 600 de ani, acest templu impresionant găzduiește prețiosul Emerald Buddha.
 7. Hellfire Pass Memorial Museum – un memorial dedicat muncitorilor asiatici și prizonierilor de război ai Aliaților care au suferit sau care au murit în timpul căii ferate Burma-Thailand în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
 8. The Grand Palace – celebrul complex al palatului din Bangkok construit în 1782. În interiorul său se află templul lui Emerald Buddha care după cum spuneam mai sus, datează din secolul 14.
 9. Wildlife Friends of Thailand – WFFT este un centru în care sunt adăpostite animalele sălbatice rănite sau suferinde, alături de alte animale domestice confiscate de la stăpâni care abuzau de ele. Aici există un spital pentru maimuțe, giboni, pisici sălbatice, urși, păsări, reptile sau chiar elefanți.
 10. Wat Rong Khun – acest obiectiv este un must see pentru cei care ajung în nordul Thailandei. Acest obiectiv schițează oarecum raiul și iadul și chiar dacă este nou construit (are cam 20 de ani), reprezintă un monument specific culturii thailandeze pe care nu trebuie să-l ratezi.
 11. Sanctuary of Truth – aka Sanctuarul Adevărului reprezintă locul ideal din care puteți face rost de suveniruri lucrate manual pentru cei dragi de acasă. Aici mai găsiți o cafenea mică, o grădină zoologică, un mic teatru care este destul de bun.
 12. Ayutthaya Historical Park – un alt parc național thailandez în interiorul căruia veți putea găsi zeci de temple antice, simbol al civilizațiilor vechi de sute și mii de ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here