Tocmirea fotografului pentru nuntă sau botez nu este deloc ușoară mai ales dacă ești genul de persoană care dorește niște fotografii de calitate, care să și transmită ceva, nu doar să stea într-un album, amorfe. Dacă ești la primul eveniment de acest gen și cauți oferte foto video nuntă sau botez, trebuie să fii atent la câteva aspecte principale, pe care urmează să le înșiruim în cele ce urmează și să le discutăm detaliat.

Tocmirea fotografului profesionist pentru nuntă sau botez – sfaturi utile

  • Nu trebuie să cauți cel mai ieftin fotograf – internetul este plin de oferte foto video nuntă, botez, ori alte evenimente importante. Ideea e destul de simplă: nu trebuie să accepți niciodată oferta cea mai ieftină pentru că nicăieri în lume nu există calitate la bani mărunți. Prețurile mici în acest domeniu al fotografiei de nuntă sunt specifice amatorilor sau ciubucarilor de weekend. Un adevărat fotograf profesionist va avea mereu prețuri pe măsură, el știe cât face munca lui și care sunt investițiile pe care trebuie să le facă pentru a aduce calitatea în prim plan.
  • Ar fi bine să vizualizezi un portofoliu de lucrări – este singura modalitate prin care poți alege una dintre cele mai bune oferte foto video nuntă sau botez. Prin intermediul portofoliului îți dai seama de mai multe lucruri, după cum urmează: îți dai seama dacă fotograful cu pricina are talent și poate aduce în prim plan calitatea, din care să nu lipsească emoția, îți dai seama dacă ai de-a face cu un om serios, îți dai seama dacă ai de-a face cu un profesionist sau cu un amator. Fotograful de nuntă care nu are nici măcar o poză online este departe de profesionalism.
  • Dacă vrei pe cineva de renume, ia legătura din timp – fotografii profesioniști, cei care se ocupă full time de astfel de evenimente, sunt destul de ocupați. Dacă dorești să beneficiezi de oferte foto video nuntă ale unor anume personaje din acest domeniu, va trebui să-i tocmești din timp. Este singura variantă, altfel în ziua evenimentului tău mai mult ca sigur vor fi ocupați. Așa a fost dintotdeauna în acest domeniu al fotografiei profesionale, oamenii cu adevărat pricepuți au fost foarte căutați și foarte ocupați, s-a ajuns destul de greu la ei. Mare atenție la acest aspect.

Acestea sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când urmează să tocmești un fotograf pentru nunta sau pentru botezul din familie. Ai așadar grijă să nu cazi în plasa acelor oferte foto video nuntă foarte ieftine, căci ele ascund de cele mai multe ori amatorism, incompetență, ori imposibilitatea de a capta emoția în fotografie. Ai fi de asemenea foarte indicat să vezi portofoliul celui pe care-l dorești la eveniment, în mâinile celui care lași importanța amintirilor tale. Nu în ultimul rând, trebuie ținut cont și de faptul că un fotograf foarte bun, de renume, trebuie tocmit cu luni înainte.

Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here