Suntem conștienți cu toții de faptul că interfoanele sunt foarte utile atât pentru cei care stau la case, cât mai ales pentru cei care stau la bloc. De ce sunt utile? Păi pentru că previn accesul neautorizat în scara blocului. Tâlharii nu mai au pe unde să se ascundă, boschetarii nu mai au pe unde să se pripășească, bețivanii nu mai au pe unde să se urineze sau să-și facă nevoile. Vedeți? Sunt foarte multe avantaje ale accesului pe bază de cartelă într-o scară de bloc, însă cred că foarte multă lume s-a întrebat măcar o dată dacă au rost acele interfoane de interior? Nu sunt oarecum mai multă bătaie de cap decât avantaj? Ei bine, nu… Și o să vedem de ce mai exact în cele ce urmează.

Știu că foarte multă lume care stă la bloc este exasperată de faptul că cei care împart ziare și pliante îi deranjează când le este lumea mai dragă, în special dimineața pe la 7 jumătate. Sau de cei care împart facturile… Dar frate, acum să fim serioși, cum să acceadă oamenii în incintă dacă nu cu acordul proprietarilor de pe scara respectivă? Soluția celor care sunt deranjați este destul de simplă: interfoanele de interior se pot închide foarte simplu de la buton și nimeni nu te mai deranjează.

Interfoanele de interior sunt necesare atât timp cât accesul în scară se face pe baza unei cartele la care prietenii tăi nu au acces. Sunt o soluție destul de practică ce poate că la casă nu este atât vizibilă. Cei care locuiesc la casă oricum ies la poartă să deschidă când cineva sună la interfon, dar la bloc, mai ales dacă locuiești la etajul 8-9, ce faci? Cobori 8 etaje ca să deschizi prietenilor tăi ușa? E logic că-i nevoie de interfoane pentru apartamente care să te scutească de munca asta.

Eu știu că în secolul 21 toată lumea are telefon, dar oare e convenabil să-ți anunți sosirea în vizită așteptând ca gazda ta să coboare de la etajul 4 să-ți deschidă ușa la intrare în bloc?  Nu, interfoanele de interior au un scop bine pus la punct și după cum puteți vedea, sunt mai utile decât enervante.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here