Pe data de 2 februarie 2017, Cassie De Pecol a devenit cea mai tânără femeie din lume care a vizitat toate statele lumii. La doar 27 de ani, a intrat în cartea recordurilor și pentru rapiditatea cu care a trecut prin cele 196 de state. A avut nevoie de 18 luni și 26 de zile pentru acest mega tur. Ei bine, cu siguranță a trăit experiențe unice și iată că vrea să împărtășească cu noi câteva sfaturi. Aceste sfaturi vor fi mai mult decât benefice pentru amatorii de călătorii.

Sfaturi de la femeia care a vizitat toate cele 196 de țări

  1. Nu pleca în călătorie fără internet. Cele mai folosite aplicații ale lui Cassie în acest mega tur au fost TripAdvisor, Google Maps, Google Translate și Uber.
  2. Vizitează locațiile nepopulare. Din muzee și edificii foarte aglomerate nu vei învăța prea mult despre cultura poporului respectiv. E bine să iei străzile la pas.
  3. Interesează-te de hoteluri înainte de rezervare. Asta dacă vrei să stai departe de situațiile neplăcute. Toate hotelurile care se pot rezerva online au un anumit rating despre care se vorbește.
  4. Nu lua cu tine mult bagaj. Cu cât ai mai puțin bagaj la tine cu atât vei fi mai puțin constrâns atunci când vei avea nevoie să te muți la alt hotel sau de la avion la hotel și invers.
  5. Obișnuiește-te cu ideea de a sta la coadă. Vei avea de stat la coadă la obiectivele turistice dacă ai de gând să mergi în locuri foarte populare. 2-3 ceasuri per obiectiv vor fi o obișnuință.
  6. Vei avea activități plictisitoare. Învață să le iei drept o formalitate, altfel îți vor strica concediul. Cassie se referă aici la procedeul greoi de obținere a vizelor, schimbare a valutei, etc.
  7. Interesează-te de obiceiurile legate de respect. În țările musulmane de exemplu, dacă ești femeie, ai face bine să le respecți tradițiile și îi porți un hijab. Trebuie să respecți țara și obiceiurile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here