James Asquith este cea mai tânără persoană din lume care a reușit să viziteze fiecare țară de pe acest glob. Are doar 28 ani iar aventura a început în urmă cu 10 ani și în cele ce urmează vom scoate în evidență câteva sfaturi generale de la acest tânăr foarte ambițios care cu siguranță vă vor ajuta în cazul în care vă pregătiți de călătorie. În 5 ani, James Asquith a reușit să viziteze toate cele 196 de țări ale globului iar pe data de 8 iulie 2013 a pus punct final aventurii, vizitând Micronezia.

Sfaturi de călătorie de la James Asquith – tânărul care a vizitat fiecare țară din lume

Călătorește oriunde, fără restricții  – Poate că ai îndoieli în legătură cu unele destinații, dar cel mai bine să îți iei inima în dinți și să călătorești. Trebuie să ai răbdare  și o minte oarecum deschisă.

Cercetează locurile în care mergi – E mai bine să știi care sunt regulile dintr-o anumită țară înainte să ajungi acolo, nu e tocmai ok să încerci să le afli abia după ce ai aterizat. De asemenea, muzeele au zile în care intrarea e gratuită și nu poți să te bucuri de aceste ponturi decât dacă-ți faci temele.

Fii flexibil – E incredibil cât de bine te poți descurca cu bani puțini dacă ești flexibil. Cel mai mult o să cheltui pe zbor dar dacă ești flexibil, poți să salvezi foarte mulți bani cu biletele de avion, alegând niște date promoționale. Toate companiile aeriene au promoții în decursul unei luni.

Ai grijă de bani – Asquith a lucrat la barul unei plaje din Peru și a putut să doarmă gratuit acolo, a făcut rost de mâncare și băutură gratis. Acesta recomandă să stați la hotel și să întrebați la recepție dacă există ceva de muncă acolo cu care să vă puteți plăti cazarea. De asemenea, ar fi bine dacă ați mânca de pe stradă, stați departe de restaurantele mult mai scumpe. Nu în ultimul rând, nu săriți cu banii pentru tururi plătite pentru că mai mult ca sigur există și gratuite dar nemediatizate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here