Roma are multe de spus în materie de romantism, de la grădini superbe până la acoperișuri tainice de pe care se poate vedea micul orășel la ceas de seară în toată splendoarea lui.

Dacă te bate gândul să-ți iei iubita de mână și să zburați la Roma într-un city break de neuitat, ori pur și simplu în concediu, nu va fi deloc o alegere proastă. Nu uitați însă să luați o hartă cu voi, ceva pantofi confortabili, ceva bani cash pentru transportul în comun sau taxi, și cam atât. Haideți să trecem în revistă câteva obiective turistice care se pot încadra în sfera romantismului.

Cele mai romantice obiective turistice de la Roma

Parco Savello – liniștit, frumos și romantic. Aici există o grădină portocalie Giardino degli Aranci perfectă pentru o plimbare iubăreață de după-amiază. Poți petrece aici 2 ceasuri de neuitat, iar dacă vii în lunile mai reci, poți cumpăra niște castane coapte de la intrare.

Grand Hotel de la Minerve – locul perfect pentru cazare dacă stai la Roma câteva zile pentru că apusul de soare văzut de pe acoperișul acestei clădiri este magnific. De obicei, aici se cer în căsătorie viitoarele neveste ale călătorilor din întreaga lume.

Villa Farnesina – zvonurile spun că pictorul de secol 16, Raphael a fost inspirat de această amantă când a pictat celebrul perete Agostino Chigi din Villa Farnesina, cu Galatea și scene din Amor și Psyche. De asemenea, nu uita să urci la etaj ca să vezi patul de nuntă al lui Alexandru cel Mare.

Dom Hotel Roma – barul de la parterul acestei clădiri are ceva aparte. Este atât seducător cât și foarte frumos amenajat. Tonurile de negru și gri sunt perfecte pentru orice fel de întâlnire romantică. Dacă te duci vara, trebuie neapărat să mergi pe terasă.

Piazza Navona – incredibil de frumoasă, această piață pare locul perfect de petrecut timp romantic alături de iubita ta după cină. De asemenea, este alt loc în care se cere foarte mult în căsătorie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here