Cine nu a fost la Roma? Cred că orice om care are călătoria în sânge a fost măcar o dată la Roma pentru că zborurile sunt accesibile, prețurile nu sunt așa mari iar atracțiile turistice sunt cel puțin senzaționale. Italia în sine este una dintre cele mai dezvoltate țări din Europa din punct de vedere turistic și vom avea foarte multe orașe analizate din acest punct de vedere din interiorul granițelor ei.

Roma a fost întemeiată de gemenii Romulus și Remus pe data de 21 aprilie 753 î. Hr și de atunci au trecut aproape 3000 de ani de istorie. Da, Roma este un festin din punct de vedere istoric.

Atracții Turistice Roma

Colosseum

Este atracția principală de la Roma, și poate chiar din Italia. Este cu siguranță cel mai bine păstrat monument istoric din Roma antică. Structura din piatră putea să adăpostească în momentele sale de glorie 20.000 de oameni și avea o acustică perfectă. Se putea viziona și auzi foarte bine lupta viteazului cu bestia sălbatică. Adresă: Piazza del Colosseo, 00184 Rome, Italy.

Colosseum
Colosseum

Pantheon

Acest monument este adresat celor 7 divizii planetare și este construit în întregime din piatră. Pantheonul este cu siguranță cea mai impresionantă construcție din Roma. Adresă: Piazza della Rotonda, 00186 Rome, Italy

Pantheon
Pantheon

Centrul Istoric

Centrul istoric din Roma scoate la iveală străzi înguste și foarte vechi și arhitectură în stil Baroc, atât de răspândit în Italia. Dacă te duci la Roma și nu fac o plimbare pe străduțele înguste, ai fost degeaba.

Centrul Istoric
Centrul Istoric

Cazare

Cazarea la Roma este destul de ieftină, cu 105 de lei puteți găsi o ofertă destul de decentă. Nu așteptați cine știe ce servicii de acești bani, dar cred că nu hotelurile sunt atracțiile de vizitat la Roma. Oricum față de alte orașe turistice, Roma este foarte accesibilă.

Roma INN 2000 – Via Agostino Depretis, 65, 00184 Rome, Italy

Park Hotel Roma Cassia – Via Barbarano Romano 19, 00189 Rome, Italy

Hotel Palace Nardo – Gorlago 61 – 65, 00135 Rome, Italy

Roma INN 2000
Roma INN 2000

Food&Drink

Pasta Chef – Street Food Gourmet – te-ai dus în Italia? E clar că trebuie să încerci tot felul de paste. Acest restaurant este unul destul de accesibil, cu prețuri începând cu 5 euro/meniu. Adresă: Via Baccina, 42, 00184 Rome, Italy.

Pane e Salame – bucătărie autentică italiană, de toate felurile. De precizat că localul se deschide la orele 12 MP și se închide la 22:30. Pe lângă tradiționala mâncare italiană, mai puteți servi și bucate cu specific mediteraneean. Adresa: Via di Santa Maria in via 19 | 100mt da Fontana di Trevi, 00187 Rome, Italy.

I Pizzicaroli – brânză, multă brânză. Este un tip de restaurant axat pe specialități și să știți că nu este foarte scump. Există meniuri pentru absolut toate buzunarele. Adresă: Via della Fossa 9, 00186 Rome, Italy.

Pasta Chef
Pasta Chef

Concluzie și notă

Roma este unul dintre cele mai importante orașe din Italia din toate punctele de vedere, nu doar turistic. Nu degeaba și vorba „Toate drumurile merg la Roma”… Dacă vă plac orașele istorice cu puternice influențe antice, nu medievale, Roma este orașul perfect…

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here