Muzeul Orsey

Atractii turistice Paris

 

Muzeul Orsey – cred ca este de departe cel mai interesat punct turistic din Paris. Acest muzeu este gazduit de o veche gara , ce adaposteste o colectie impresionanta de arta Impresionista. Muzeul a fost ridicat intre anii 1848 si 1914, in 2011 intrand in renovare etajul. Momentan, doar partea de la parter este accesibila publicului, urmand ca pe data de 20 octombrie sa fie gata si lucrarea de restaurare de la etaj. Pana atunci, trebuie sa stiti ca lucrarile impresioniste nu vor putea fi vizitate. Adresa: 1, Rue de la Legion d’Honneur, 75007 Paris, Franceorsey5

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel – turnul a fost finalizat in 1889 si este un simbol colosal nu doar pentru Paris, ci pentru intreaga Franta. Desi in prima instant locuitorii din oras au urat din tot sufletul acest monument, sentimentele s-au transformat de-a lungul timpului intr-o mandrie civica. Adresa: 5 avenue Anatole France, 75007 Paris, France.

eiffel4

Muzeul Louvre

Muzeul Louvre – muzeul Louvre este casa Mona Lisei, celebra lucrare a lui Leonardo Da Vinci si printre altele, cel mai mare muzeu de rte din lume. Acesta cuprinde obiecte din toate perioadele timpului, din preistorie pana in prezent. Programul de functionare este totusi ciudat, duminica si marti inchis. Joi , sambata si luni deste deschis de la 9 AM – 6 PM, miercuri si vineri de la 9AM la 9:45 PM… Adresa: 99 rue de Rivoli, 75058 Paris, France.

louvre5

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame – capodopera a arhitecturii gotice, am putea spune ca dupa turnul Eiffel, catedrala Notre Dame este cel mai reprezentativ monument istoric din Paris, Franta. Dateaza inca din secolul 12 si este situata chiar in inima orasului. Adresa: 6 Parvis Notre-Dame | Place Jean-Paul II, 75004 Paris, France.

notredame7

Gradinile Luxembourg

Gradinile Luxembourg – inainte de Revolutia Franceza, aceste superbe gradini erau accesibile doar regalitatii, fiind amenajate in 1616 de Marie de’ Medici.  Astazi, ele sunt un simbol al Parisului si sincer sa fiu, cred ca cea mai relaxanta destinatie din tot orasul. Cand sunteti satui de poluare si de galagia traficului, aici trebuie sa veniti. Adresa: Rue de Vaugirard, Boulevard St. Michel, Rue Auguste-Comte and Rue Guynemer, 75006 Paris, France.

gradinilelux1

Opera din Paris 

Opera din Paris – Palatul Garnier a fost construit intre anii 1861 – 1875 si gazduieste nici mai mult nici mai putin de 1979 locuri pentru opera. Totusi, cladirea nu este dedicata 100% operei, in incinta se gazduiesc si spectacole de balet. Adresa: 8 rue Scribe, Place de l’Opera, 75009 Paris, France.

opera3

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf – constructia sa a inceput in anul 1806 la ordinele lui Napoleon I, pentru a onora Grande Armee. In fiecare seara, flacara este aprinsa la mormantul Soldatului Necunoscut cazut in Marele Razboi. Daca doriti sa vizitati Arcul de Triumf si sunt faceti parte dintr-o tara membra UE sau aveti peste 25 de ani veti fi nevoiti sa platiti o taxa la intrare de maxim 9.5 euro. Adresa: Place Charles de Gaulle, 75008 Paris, France…

arc7

 

Harta atractiilor turistice din Paris

 

[robomap 1]

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here