Oslo este capitala Norvegiei, oraș fondat la 1040 pe vremea Regelui Harald al 3-lea. Este un important hub economic și guvernamental pentru această țară, remarcându-se prin comerț și industria constructoare de nave. Populația acestui oraș număra la 1 ianuarie 2016 aproape 1.71 milioane de locuitori dacă punem la socoteală și zona metropolitană. Este unul dintre orașele cu dezvoltare foarte rapidă din zona Euro, fiind un important loc de destinație al imigranților. În acest moment, 25% din populația din Oslo sunt imigranți.

ATRACȚII TURISTICE OSLO

 1. Vigeland Museum – parcul Vigeland este cel mai mare parc din lume care conține sculpturile unui singur artist și este considerat obiectivul turistic numărul 1 din Oslo.  Artistul care a umplut parcul de statui din bronz (peste 200 la număr) este Gustav Vigeland. Adresă: Nobels gate 32 | Frogner Park, Oslo 0268, Norway.
  Vigeland Museum
  Vigeland Museum
 2. Fram Polar Ship Museum – muzeul naval este localizat în Bygdøy, la scurtă distanță de centrul orașului Oslo. Adresă: Bygdoeynesveien 39, Oslo 0286, Norway.
  Fram Polar Ship Museum
  Fram Polar Ship Museum
 3. Bygdoy Peninsula – peisaje extraordinare. Puteți ajunge aici cu bicicleta pentru a petrece și mai mult timp în natură. Clădiri istorice vă vor îngrădi din când în când. Adresă: Bygdoy, Oslo, Oslo 0286, Norway.
  Bygdoy Peninsula
  Bygdoy Peninsula

CAZARE

Cazarea în Oslo este cam scumpă, undeva la 300 de lei pentru o noapte într-un hotel norvegian. E destul de normal, țările nordice sunt scumpe prin definiție. Nu vă așteptați la cazare cu 20 de euro/noapte căci nu veți găsi. Oricum, merită fiecare euro pentru că hotelurile sunt de calitate. Să trecem în revistă cele mai ieftine hoteluri din Oslo.

Gaustad Hotell – de la 300 lei/noapte. Adresă: Sognsvannsveien 20, Oslo 0372, Norway

Park Inn by Radisson Hotel & Conference Center Oslo Alna –  de la 314 lei/noapte. Adresă: Tevlingveien 21, Oslo 1081, Norway

Ulleval Hotell – de la 329 lei/noapte. Adresă: Kirkeveien 166, Oslo 0450, Norway.

Park Inn by Radisson Hotel
Park Inn by Radisson Hotel

FOOD&DRINK

Restaurantele din Oslo sunt o bucurie pentru simțuri. Cei care adoră mâncarea cu specific scandinav aici se vor simți extraordinar. Cei care nu au gustat încă bucuria acelor locuri cu siguranță vor fi plăcut surprinși pentru că liniștea din aerul scandinav se regăsește într-un fel în fiecare farfurie.

 • Hos Thea – un restaurant cu specific francez, norvegian dar și european. Se servește numai cina între orele 17 – 22. Adresă: Gabels gate 11, Oslo 0272, Norway
 • Statholdergaarden – restaurant foarte select în care puteți servi atât prânzul cât și cina. Specificul este scandinav dar se servesc preparate din bucătăria internațională. Adresă: Raadhusgata 11, Oslo 0151, Norway.
 • Maaemo – unul dintre cele mai bune restaurante din Oslo potrivit tripadvisor.com. este o locație destul de selectă, romantică și liniștită. Se servesc preparate europene în general dar și cu specific scandinav. Adresă: Schweigaards gate 15b, Oslo 0191, Norway.
  Maaemo
  Maaemo

CONCLUZIE ȘI NOTĂ OSLO

Oslo este unul dintre cele mai frumoase orașe scandinave. Cei care ajungeți în Norvegia, faceți bine și vizitați această locație pentru că promite destul de multe. Ca și Copenhaga, Oslo este perfectă pentru cei care doresc liniște, aer curat și o altă notă a civilizației. Țările nordice deși par destul de reci, sunt gazda perfectă pentru cei care adoră civilizația sau mersul pe bicicletă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here