Ai visat vreodată să deții o casă într-un oraș italian vechi? Ei bine, fii pe fază. E posibil ca visul tău să devină realitate. Poți cumpăra una acum pentru doar un dolar.

Ollolai reprezintă o destinație muntoasă din regiunea Barbagia, insula mediteraneeană Sardinia, în care se vând case cu doar 1 euro, 1.2 dolari. Nu este primul oraș italian care încearcă șmecheria asta, dar se pare că este primul care chiar se ține de cuvânt cu această „promoție”.

De asemenea, orașul este unul suficient de frumos încât să atragă interesul oamenilor. Evident, lucrurile nu sunt așa de simple cum par. Cele 200 de case scoase la vânzare de municipalitate sunt într-o stare deplorabilă, cei care le cumpără vor fi obligați să investească în ele în următorii 3 ani minim 25.000 de dolari. Acesta este planul comunității de a reîntineri populația, existând riscul ca mica localitate să se transforme într-una fantomă.

În ultimii 50 de ani, populația orașului Ollolai a scăzut de la 2250 de oameni la doar 1300. Anual în această comunitate se nasc doar câțiva bebeluși.

„Avem origini preistorice în această locație. Dorința mea este aceea de a salva tradițiile unice care au fost date uitării. Mândria trecutului nostru este puterea. Mereu am fost niște oameni duri și nu vom permite orașului nostru să moară” spune Efisio Arbau, primarul localității Ollolai. Cândva capitala Barbagia, orașul a rămas cel mai neatins și cel mai autentic din întreaga Sardinia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here