Spre deosebire de România, în Europa se circulă foarte mult cu bicicleta. Există orașe în care traficul pe bicicletă este mai important decât cel al automobilelor, orașe în care întreaga circulație rutieră gravitează în jurul pistelor pentru biciclete. Vom trece în revistă în cele ce urmează cele mai celebre 3 orașe din Europa, în care bicicleta este regina traficului rutier.

3 orașe în care bicicleta domnește

 1. Copenhaga, Danemarca. Capitala Danemarcei este orașul cel mai prietenos pentru biciclete din întreaga Europă. Aici, principalul mijloc de transport nu este automobilul, jumătate dintre locuitori se deplasează NUMAI cu bicicleta. În plus față de cei 625 de kilometri de piste pentru biciclete există multe poduri și celebrul Cykelslangen (un fel de pod suspendat strict pentru biciclete aflat deasupra portului). În acest moment, în Copenhaga există planuri pentru o autostradă pentru biciclete cu atenție, 26 de benzi.
  Cykelslangen, Copenhaga
  Cykelslangen, Copenhaga
 2. Amsterdam, Olanda. În Amsterdam 38% dintre cetățeni folosesc bicicleta drept mijloc de transport. Se spune că în Amsterdam, există mai multe biciclete decât oameni și că peste 2/3 din populația sub 12 ani folosește bicicleta zilnic. Rețeaua de piste pentru biciclete din Amsterdam este cea mai mare din lume, se întinde pe 1250 de kilometri. Amuzant sau nu, există chiar 25 de garaje special amenajate drept parcări pentru biciclete.
  Amsterdam
  Amsterdam
 3. Eindhoven, Olanda. Acel sens giratoriu suspendat destinat bicicletelor din Eindhoven este un motiv suficient pentru a adăuga acest oraș în lista celor mai prietenoase cu bicicletele din Europa. Pe lângă acest sens giratoriu suspendat, în Eindhoven mai există și Bikedispenser – un sistem automat destinat depozitării și închirierii de biciclete. Și ca să încheiem descrierea orașului în pas de mare artiști, vom aduce aminte și de pista luminată dedicată lui Vincent van Gogh (Van Gogh-Roosegaarde)
  Bikedispenser
  Bikedispenser

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here