În momentul în care pleci în concediu, ești conștient de faptul că timpul începe să lucreze în defavoarea ta. Cu toate acestea indiferent cât te chinui tu să elimini timpii morți, tot apare câte ceva care să te nemulțumească. Din această cauză, o să trecem în revistă în cele ce urmează câteva operațiuni cu care pierzi mereu vremea atunci când pleci în concediu și pe are le poți evita.

Operațiuni cu care pierzi vremea în concediu

  • Aștepți la coadă la punctele de securitate – de cele mai multe ori, când călătorești cu avionul, trebuie să sosești la aeroport cu cel puțin 2 ore înainte de ora decolării pentru a te asigura că treci de punctele de securitate în timp util. Folosește servicii precum Global Entry pentru a primi certificările dinainte de a ajunge la aeroport. Economisești timp important.
  • Zbori cu escală – zborurile cu escală sunt mai ieftine dar durează mai mult. Dacă vrei să ajungi mai repede caută zborurile „non-stop”, nu te baza doar pe clasificarea „direct”.
  • Aeroporturile sunt departe de oraș – eu de exemplu locuiesc în Drobeta Turnu Severin și ca să ajung la aeroportul din Timișoara fac 5 ore pe drum. Dacă optez pentru cel din București fac doar vreo 3 ore. Încercați întotdeauna să vă luați zborul din aeroporturi apropiate și să aterizați în aeroporturi care de asemenea sunt foarte aproape de oraș.
  • Statul la coadă la obiectivele turistice – oriunde te-ai duce la Londra sau la Paris, e coadă. Sute de turiști vor să vadă atracțiile ca și tine. Folosește servicii de genul CityPass și încearcă pe cât posibil să-ți cumperi bilete pentru obiectivele turistice dinainte.
  • Magazinele de suveniruri – foarte multă lume vrea să se întoarcă acasă din concediu cu ceva atenții pentru cei dragi dar de cele mai multe ori, petreci mai mult timp căutând suveniruri decât vizitând ce ți-ai propus. Mare atenție așadar la magazinele de acest gen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here