Nu știu câți dintre voi ați lua în caucul Rusia pentru petrecerea unui concediu, însă sper ca acest articol să vă facă să vreți să căutați mai multe detalii despre Moscova. Este un oraș cel puțin impresionant. Prima dată actele arată o Moscova oficială pe la 1147, însă a devenit capitala Rusiei modernă abia în 1917. Poate cel mai important moment istoric ce a avut loc la Moscova a fost dizolvarea URSS, în 1991.

Atracții Turistice

Krasnaya ploshchad

I se mai spune internațional Red Square, este locul în care se țin paradele militare. Krasnaya ploshchad se află chiar în inima Moscovei, având într-o parte zidurile Kremlinului și mormântul lui Lenin, iar în cealaltă parte GUM, cel mai mare magazin din țară. Adresă: Krasnaya ploshchad, Moscow, Russia.

Krasnaya ploshchad
Krasnaya ploshchad

Catedrala St. Basil

Catedrala a fost construită în anul 1550 de către Ivan cel Groaznic și mărginește de asemenea Red Square. De fapt, această catedrală este alcătuită din 9 capele diferite ,fiecare cu formă și dom individual. Krasnaya Sq., 2, Moscow 109012, Russia.

St-Basil
St-Basil

Tsarytsino

Este vorba despre un muzeu de artă în aer liber, unul dintre puținele din lume. Atâta timp cât vremea ține cu turiștii, experiența este una excelentă. Poate unul dintre cele mai relaxante muzee din lume. Adresa: Dolskaya st., 1, Moscow 115569, Russia.

Tsarytsino
Tsarytsino

Cazare Moscova

Cazarea la Moscova este foarte ieftină, cu siguranță veți petrece mult mai mult timp în Rusia decât în Europa cu aceiași bani. De exemplu, găsiți cazare în Mosocva pentru 36 de lei/noapte dacă nu sunteți genul de oameni foarte pretențioși.

Hotel Sokol – Chapayevskiy Lane, 12, Moscow 125252, Russia

Baikal Hotel – Selskokhozyaistvennaya St., 15/1, Moscow 129226, Russia

Sayany Hotel – Yaroslavskoye Hwy, 116-2, Moscow 129337, Russia

Sayany Hotel
Sayany Hotel

Food&Drink

Pinzeria by Bontempi – restaurantul este proprietatea celebrului bucătar italian Valentino Bontempi și este singura locație din Moscova în care se servește Pinsa Romana. Adresa: Bolshoy Znamenskiy St., 2-3, Moscow 119019, Russia.

Bison Steak House – cine are poftă de o carne adevărată, aici trebuie să vină. Nu e loc de vegetarian aici și cei care vor gusta o dată din celebrele fripturi rusești, cu siguranță le vor ține minte pentru totdeauna. Adresa: Lubyanskiy dr, 15, Moscow 101000, Russia.

Lepim i Varim – un restaurant care săre deosebire de cele europene, este deschis 13 ore zilnic. Este vorba despre un restaurant cu specific rusesc modern, specializat în sosuri și supe. Adresa: Stoleshnikov Ln., 9/1, Moscow, Russia.

Pinzeria by Bontempi
Pinzeria by Bontempi

Concluzie și notă

Moscova este una dintre cele mai ieftine destinații posibile pentru Europa. Chiar dacă Rusia face parte din Asia, apropierea de Europa o face să considerăm această țară foarte indicată pentru turism, mai ales că are o istorie aparte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here