Milan ca dimensiune este cel de-al doilea din Italia, cu peste 5.5 milioane de locuitori. Adunând zona metropolitană, cu siguranță se ajunge la 10 milioane de locuitori. Milan este unul dintre cele mai importante orașe din Italia din punct de vedere turistic, reușind să atragă anual peste 10 milioane de curioși, amatori de călătorii. De asemenea, orașul este recunoscut în întreaga lume și pentru cele două echipe locale de fotbal care au făcut istorie: AC Milan și Inter. Așezarea datează din anul 400 înainte de Hristos, când aici s-au așezat niște grupuri de celți.

ATRACȚII TURISTICE

  1. Duomo di Milano. Domul este un simbol al orașului, renumit în întreaga lume pentru că este una dintre cele mai mari catedrale din Italia și implicit din Europa.Duomo di Milano
  2. The Last Supper. Este vorba despre capodopera „Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci. Cei care doresc să o viziteze trebuie să cumpere bilete în avans cu vreo 3 luni.
    The Last Supper
    The Last Supper
  3. Galleria Vittorio Emanuele II. Un mall construit în secolul 19, cu acoperiș uimitor din sticlă. Aici au casă zeci de restaurante și baruri, alături de magazine diverse.Galleria Vittorio Emanuele II
CAZARE

Cazarea în Milan este una dintre cele mai accesibile din întreaga Europă. Prețurile încep de la 61 de lei/persoană pentru o noapte de cazare. Evident, nu vă așteptați la cine știe ce lux. 61 de lei dai, 61 de lei face dar ca idee, este un oraș foarte accesibil pentru toată lumea.

Greco Hotel – preț 61 ron/noapte. Adresă: Via Giuseppe Ugolini 21/3, 20125 Milan, Italy

OstellOlinda – preț 85 ron/noapte. Adresă: Via Ippocrate 45, 20161 Milan, Italy

Hotel Emmy – preț 169 ron/noapte. Adresă: Via Fra’ Galgario 4, 20146 Milan, Italy.

Hotel Greco
Hotel Greco
FOOD&DRINK

Italia este recunoscută din punct de vedere gastronomic pentru două mari specialități: pastele și pizza. În Milan, oriunde te-ai duce vei găsi restaurante care să le servească pe cele două la prețuri destul de accesibile.

  • Taranta Cafe – cred că este cel mai ieftin restaurant din Milan, cu prețuri începând de la 23 de lei pentru un meniu. Deschis de obicei între 8AM și 11:30 PM, aici puteți servi mâncăruri tradiționale italiene și bucătărie mediteraneeană. Adresă: Via Losanna, 15 | A 5 Minuti Dalla Fermata Metro Gerusalemme – Linea M5 Lilla, 20154 Milan, Italy.
  • Contraste – bucătărie tradițională italiană și atât. Se servește numai cina și este deschis între 7PM și 11PM. Duminică se servește și prânzul. Adresă: Via Meda, 2, Milan, Italy.
  • Piz – este o pizzerie de buget, cu prețuri cuprinse între 45-75 ron. Este de asemenea una dintre cele mai bune 3 localuri din punct de vedere tripadvisor.ro. Adresă: Via Torino 34, 20123 Milan, Italy.Taranta Cafe
CONCLUZIE ȘI NOTĂ

Milan este un oraș extraordinar pentru cei care adoră atracțiile turistice vechi. Este de asemenea foarte accesibil atât din punct de vedere al cazării cât și din punct de vedere al FOOD&DRINK. Din punct de vedere al mobilității, este situat mult deasupra cizmei, așa că este una dintre cele mai la îndemână destinații pentru turiști.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here