Marseille este unul dintre cele mai frumoase și vizitate orașe aflate pe coasta de sud a Franței, fiind considerat cel de-al doilea oraș ca dimensiune din această țară. Istoria acestui oraș este una destul de interesantă, se atestă urme ale civilizației aici încă de acum 30,000 de ani, găsite în peștera subacvatică Casquer. Mai târziu, în antichitate, Marseille a devenit unul dintre cele mai importante porturi din lume, ajungând să aibă o populație de 6000 de oameni în secolul IV îHR, ceea ce era enorm pentru acele vremuri. Astăzi, Marseille este unul dintre cele mai importante centre comerciale din lume, remarcându-se prin transporturi rutiere de mărfuri, navale și aeriene.

ATRACȚII TURISTICE
 1. Basilique Notre Dame de la Garde. Este cea mai frumoasă biserică din Marseille, construită în 1864 în stil neo bizantin de către arhitectul Henri-Jacques Espérandieu.
  Basilique Notre Dame de la Garde
  Basilique Notre Dame de la Garde
 2. Parc National des Calanques. Imensul parc natural se întinde pe o suprafață de 512 kilometri pătrați și a luat naștere destul de recent, în 2012. Dintre cei 512 km pătrați, doar 85 sunt pe pământ, restul sunt ape.
  Parc National des Calanques
  Parc National des Calanques
 3. Old Port. Vechiul port. Dacă ajungeți la Marseille și sunteți pasionat de bărci, aici trebuie să veniți. aici acostează majoritatea vaselor comerciale din Africa, punct de plecare în croaziere.
  Old Port
  Old Port
CAZARE

Cazarea în Marseille este să zicem la un preț destul de normal pentru Franța, prețurile încep de la 117 de lei pentru o noapte la hotelurile F1, ceea ce mi se pare destul de pertinent pentru un oraș atât de important precum Marseille. Să vedem principalele prețuri pentru cele mai ieftine opțiuni.

 • hotelF1 Marseille Valentine – preț 117 ron/noapte. Adresă: rue de la Traverse | Zac De Valentine, 13011 Marseille, France.
 • hotelF1 Marseille est Saint Menet – preț 146 ron/noapte. Adresă: 2 Saint Menet 13011, 13011 Marseille, France.
 • Premiere Classe Marseille Est – La Valentine – preț 157 ron/noapte. Adresă: 117 Traverse De La Montre C.C. Grand V, 13011 Marseille, France.
  hotelF1 Marseille est Saint Menet
  hotelF1 Marseille est Saint Menet
FOOD&DRINK

Franța – un adevărat festin gastronomic. Cu siguranță veți găsi restaurante la fiecare pas în Marseille, care mai de care mai de calitate dar în cele ce urmează le vom prezenta pe cele mai bune 3 dintre acestea, conform opiniilor de pe tripadvisor.com.

O’Bidul – un local perfect pentru familiile care călătoresc. Prețurile sunt mai mult decât accesibile pentru bucătăria franceză (59-110 ron/persoană). De asemenea, bucătăria mediteraneeană este prezentă în acest restaurant. Adresă: 79 Rue de la Palud, 13006 Marseille, France.

AM par Alexandre Mazzia – acum a venit vremea să discutăm despre un restaurant ceva mai serios, mai înclinat înspre lux. Aici meniurile pot ajunge și la 390 ron. Se servește doar prânz și cină, fiind deschis între 12 PM – 1:45 PM, respectiv 8 PM – 9:30 PM. Adresă: 9 rue Rocca, 13008 Marseille, France.

Chez Ida – se remarcă prin raportul calitate-preț foarte bun, recomanda tuturor categoriilor de persoane. De precizat că aici se servește doar prânz 4 zile pe săptămână, vineri și sâmbătă și cină. Adresă: 7, rue Ferdinand Rey, 13006 Marseille, France.O'Bidul

CONCLUZIE ȘI NOTĂ

Marseille este un oraș cel puțin spectaculos, amatorii de călătorii vor face întotdeauna un popas aici, mai ales că este ceva mai apropiat de centrul Europei, nu se află pe granița de vest a țării, o zonă ceva mai inaccesibilă datorită distanței. Poate că atracțiile turistice nu sunt atât de impresionante precum în Paris, dar mai mult ca sigur veți putea găsi și aici zeci de obiective turistice importante, 3 dintre cele mai frumoase ele-am scos noi în evidență.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here