Madridul a fost construit pe urmele unui fort maur numit Magerit și a devenit capitala Spaniei în perioada medievală, respectiv anul 1561 în timpul lui Filip al II-lea Habsgurg. Orașul are puțin peste 6 milioane de locuitori și ca suprafață ocupă cam 600 de kilometri pătrați.

Atracții Turistice

Prado National Museum

Unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume, recunoscut pentru diversitatea operelor lui Velasquez, Goya și El Greco. Adresă: Calle Ruiz de Alarcon 23, 280141 Madrid, Spain.

Prado National Museum
Prado National Museum

Parque del Retiro

Liniștea acestui parc alături de modul în care a fost dezvoltat în ultimii ani l-au transformat într-una dintre cele mai interesante atracții turistice din Madrid.

Parque del Retiro
Parque del Retiro

Museo Thyssen-Bornemisza

Acest muzeu oferă vizitatorilor exponate de artă ce datează încă din secolul 13. Puteți vedea foarte multe stiluri precum Baroc, Rococo, Renascentist, Romantism, Fauvism, Expresionismul German, etc. Adresă: Paseo del Prado, 8, 28014 Madrid, Spain.

Museo Thyssen-Bornemisza
Museo Thyssen-Bornemisza

Cazare

Prețurile în Madrid sunt acceptabile, nici mici dar nici mari. Puteți găsi cazare chiar și cu 20/25 de euro/noapte. O să trecem în revistă cele mai ieftine 3 hoteluri din Madrid.

RC Miguel Angel –  Plaza de Celenque no 1, 4 Izq | Plaza de Celenque No 1, 4 Izq, 28013 Madrid, Spain

Hostal Oporto – Calle Zorrilla 9, 28014 Madrid, Spain

Silken Torre Garden – Hermanos Garcia Noblejas 190 bis, 28037 Madrid, Spain

Silken Torre Garden
Silken Torre Garden

Food&Drink

DSTAGE – bucătărie internațională, mediteraneeană, europeană, spaniolă și foarte important, se gătește și fără gluten. Adresă: C/ Regueros,8, 28004 Madrid, Spain.

Alright – un restaurant la care se poate servi doar prânzul și cina. Cei care doresc să guste bucătăria americană, aici o pot face. Adresă: Calle de Pedro Rico 54, 28029 Madrid, Spain.

Moratin Vinoteca Bistrot – este de departe unul dintre cele mai celebre restaurante din Madrid pentru că înfățișează și un bar. Vinurile sunt atracția principală după cum spune și denumirea. Adresă: Moratin 36, 28004 Madrid, Spain.

vinoteca
Moratin Vinoteca Bistrot

Concluzie și nota finală

Madridul nu are acea strălucire specifică orașelor turistice, dar asta nu înseamnă că nu vă puteți simți fenomenal aici. Este din păcate destul de îndepărtat de România, însă biletele de avion tot mai ieftine vor compensa distanța mare.

2 COMMENTS

  1. […] Pentru că internetul este plin de lucruri pe care ar trebui să le faci atunci când te duci într-un oraș sau altul, am zis că ar fi o idee bună să scriem noi despre ce NU trebuie când te duci într-unul dintre cele mai vizitate orașe turistice din Europa, orașe precum Madridul. Să vedem așadar 4 lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată atunci când vizitezi Madridul. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here