Lyon

Lyon este unul dintre cele mai cunoscute orașe din Franța chiar dacă nu pare atât de important precum Paris sau Marseille. La Lyon, frații Lumiere au inventat cinematografia iar de atunci „Fete des Lumieres” este o sărbătoare foarte îndrăgită  care se ține anual pe 8 decembrie și ține 4 zile. Astfel, Lyon este supranumit Capitala Luminilor.

Din punct de vedere economic, Lyon este un centru important pentru bănci dar și pentru dezvoltatorii de jocuri PC. Aici au sedii instituții importante precum Interpol și Euronews. Istoric, orașul datează din anul 43 înainte de Hristos potrivit istoricului Dio Cassius. Atunci, Senatul Roman a ordonat lui Munatius Plancus și lui Lepidus să înființeze un oraș pentru refugiații romani expulzați din Vienne de către tribul galic Allobroges. Din punct de vedere gastronomic, Lyon este un adevărat festin. Dar nu uitați că bunătățile costă.

ATRACȚII TURISTICE

 1. Parc de la Tete d’Or – este cel mai mare parc din Lyon și include o superbă grădină de trandafiri alături de o grădină zoologică și un lac. Superb parcul.
  Parc de la Tete d'Or
  Parc de la Tete d’Or
 2. Basilique Notre Dame de Fourviere – înălțată pe dealul Fourvière, această biserică a luat naștere în secolul 19 și este un adevărat spectacol arhitectural atât la interior cât și la exterior. Adresă: 98 Place de Fourviere, 69010, Lyon, France.
  Basilique Notre Dame de Fourviere
  Basilique Notre Dame de Fourviere
 3. Vieux Lyon – centrul vechi. Cea mai veche secțiune a orașului, unde pot fi zărite clădiri de-o vârstă cu istoria. Aici se poate simți cel mai bine atmosfera franceză, neschimbată.
  Vieux Lyon
  Vieux Lyon
CAZARE

Cazarea la Lyon nu este cu mult mai scumpă față de celelalte orașe din Franța, dar nici mult mai ieftină. Observăm că prețurile sunt aproximativ aceleași oriunde te-ai duce în țara asta, cel puțin în orașele cele mai cunoscute.

hotelF1 Lyon Saint Priest – 119 ron/noapte. Adresă: 5 rue Jean Zay, 69800 Saint-Priest, Lyon, France

Hotel Stars Lyon Bron – 153 ron/noapte. Adresă: 16 B rue Maryse Bastie | Village Hotelier, 69500 Bron, Lyon, France.

Premiere Classe Lyon Est – Saint Priest Eurexpo – 174 ron/noapte. Adresă: 28 rue Monseigneur Ancel, 69800 Saint-Priest, Lyon, France.

hotelF1 Lyon Saint Priest
hotelF1 Lyon Saint Priest
FOOD&DRINK

Spuneam ceva mai devreme că Lyon este unul dintre cele mai recunoscute orașe din Franța din punct de vedere gastronomic. Ei bine, haideți să vedem cele mai importante 3 restaurante din acest oraș, potrivit celor de la Tripadvisor.com.

 • L’Archange – este de departe cel mai bun restaurant din Lyon, unde se servește doar cina între 7 și 11 PM. Bucătăria franceză este cea care predomină dar și cea europeană. Adresă: 6 rue Hippolyte Flandrin, 69001, Lyon, France.
 • Takao Takano – un alt festin gastronomic din Lyon. Aici puteți servi și un prânz, spre deosebire de restaurantul prezentat mai devreme. Adresă: 33 rue Malesherbes, 69006, Lyon, France.
 • le Neuvieme Art – atenție, este unul dintre restaurantele de lux din Lyon, așa că nu ar trebui să vă speriați de prețurile de genul 650 ron pentru un meniu. Adresă: 173 rue Cuvier, 69006, Lyon, France.
  L'Archange
  L’Archange
CONCLUZIE ȘI NOTĂ

Lyon este unul dintre cele mai ideale orașe pentru turiștii gastronomici, cu condiția să aibă ceva finanțe mai serioase, întrucât bunătățile costă destul de mult. În rest, este un oraș foarte accesibil, cazarea este la același nivel cu Europa, adică se pot găsi camere lejer sub 200 de lei/noapte. Este aproape de granița de est a Franței, ceea ce-i oferă un avantaj destul de important pentru turiștii veniți din Estul Europei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here