Home Editorial Locuri de muncă în străinătate – care sunt cele mai dorite țări...

Locuri de muncă în străinătate – care sunt cele mai dorite țări de către români

267
0

În acest moment, peste 5 milioane de români își duc traiul dincolo de granițele țării și pe măsură ce timpul trece, ceastă cifră devine din ce în ce mai mare. Se pare că puțini sunt cei care mai au încă planuri cu această țară, tot mai mulți sunt cei care caută un loc de muncă în Europa sau chiar Statele Unite.

Dar care să fie oare cele mai râvnite țări de către românii dornici de emigrare? Haideți să facem o listă și să explicăm un pic și care sunt motivele pe care românii le preferă atunci când vor o schimbare.

Locuri de muncă în străinătate – care sunt cele mai dorite țări de către români

  1. Marea Britanie – este o destinație destul de accesibilă întrucât limba necesară pentru a-ți duce traiul pe acele meleaguri este limba engleză, pe care copiii români o cunosc de la școală.
  2. Spania – românii se duc la muncă în Spania întrucât acolo există deja o comunitate destul de generoasă iar integrarea este mult mai simplă față de țări în care nu există români.
  3. Italia – cea mai apropiată țară latină de noi. Italiana este o limbă care poate fi învățată destul de simplu, ca și spaniola, se aseamănă destul de mult cu româna. Salariile în Italia sunt mari.
  4. Germania – nemții au nevoie de multă forță de muncă, de când România a intrat în UE a primit pe piața muncii foarte mulți români. E o țară mai evitată din pricina limbii.
  5. Franța – Franța este una dintre cele mai mari puteri economice din lume, nu doar din Europa. Este una dintre țările care a înțeles că dacă vrea putere economică, are nevoie de muncitori iar românii sunt oameni foarte muncitori, din foarte multe puncte de vedere.
  6. Danemarca un loc de muncă în Danemarca este relativ simplu de obținut întrucât acolo, spre deosebire de oricare altă țară din UE exceptând UK, te descurci foarte bine cu limba engleză.
  7. Norvegia/Suedia – țările nordice sunt de departe cele mai prospere, cele care pot să aducă în prim plan cele mai mari salarii, cu condiția să încerci pe cât posibil să înveți limba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here