Zona metropolitană din Liverpool este asemănătoare cu cea din București, atinge undeva la 2.2 milioane de locuitori. A devenit un burg în urmă cu aproape 1000 de ani, prin 1207 și un oraș în 1880. Expansiunea a apărut în timpul revoluției industriale datorită portului din acest oraș, servind drept un hub de comerț cu sclavi pentru cei care aveau conexiune la Oceanul Atlantic. Liverpool este un fel de Turn Babel din punct de vedere cultural, fiind gazda pentru cea mai veche comunitate de africani negri din Europa, și de chinezi de asemenea.

ATRACȚII TURISTICE LIVERPOOL

 1. Liverpool Cathedral – a fost finalizată în 1978 și în acest moment este cea mai mare catedrală Anglicană din Europa. Turnurile înalte pot fi învinse de către vizitatori cu ajutorul scărilor sau a lifturilor. Catedrala se poate vizita oricând între orele 8-18 și se plătește o taxă modică la intrare. Adresă: St. James Roadi, Liverpool L1 7AZ, England.
  Liverpool Cathedral
  Liverpool Cathedral
 2. Liverpool Central Library – cea mai mare bibliotecă dintre cele 22 prezente în Liverpool. Clădirea este una mai mult decât impunătoare. Adresă: Central Library William Brown Street, Liverpool L3 8EW, England.
  Liverpool Central Library
  Liverpool Central Library
 3. Merseyside Maritime Museum – aici veți lua act de istoria portului din Liverpool, întinsă pe 4 etaje. Galerii celebre precum cea a Titanicului sau cea a Imigranților vă vor trezi niște nostalgii destul de ciudate. Adresă: Albert Dock, Liverpool L3 4AQ, England.
  Merseyside Maritime Museum
  Merseyside Maritime Museum

CAZARE LIVERPOOL

Cazarea în Liverpool este la nivel normal, nici scumpă dar nici ieftină. Prețurile pornesc de la 170 de lei pentru cea mai ieftină opțiune și se duc către 250 de lei pentru hotelurile de interes mediu. Sunt niște prețuri mai mult decât ok pentru Anglia. Să vedem cele mai ieftine 3 hoteluri.

The Lord Nelson Hotel – de la 176 ron/noapte. Adresă: Hotham Street, Liverpool L3 5PD, England

Best Western Hallmark Hotel Liverpool Alicia – de la 216 ron/noapte. Adresă: 3 Aigburth Drive | Sefton Park, Liverpool L17 3AA, England.

Beech Mount Hotel – de la 220 ron/noapte. Adresă: 1-3 Beech Mount, Liverpool L7 0HL, England.

Best Western Hallmark Hotel Liverpool Alicia
Best Western Hallmark Hotel Liverpool Alicia

FOOD&DRINK LIVERPOOL

Nu cred că putem spune mare lucru despre restaurantele din Liverpool, decât faptul că sunt extraordinare. Sunt de un nivel foarte înalt și toată lumea știe acest lucru. Diversitatea este la ea acasă din moment ce orașul în sine este un important hub pentru imigranți.

 • Da Mount Gurkha – amatorii de mâncăruri din Nepal cu siguranță se vor simți extraordinar aici. Meniul este unul destul de ieftin și masa poate fi servită între 16:30-22:30. Adresă: 71 Crosby Road North | Waterloo, Liverpool L22 4QD, England.
 • The Art School – un local mult mai select în care se servesc meniuri cu specific englezesc dar și european. De asemenea, vegetarienii vor avea cu ce să-și răsfețe simțurile în acest local, deschis între 12 PM – 11 PM. Adresă : 1 Sugnall Street, Liverpool L7 7EB, England.
 • Yukti – un restaurant cu influențe asiatice catalogat drept No. 3 de către cei care au vizitat orașul, conform tripadvisor.com. Se poate servi doar cina ca și în cazul primelor două de mai sus iar prețurile sunt medii (între 58 și 158 ron pentru un meniu). Adresă: 393, Prescot Road | Old Swan, Liverpool L13 3BS, England.
  Da Mount Gurkha
  Da Mount Gurkha

CONCLUZIE ȘI NOTĂ LIVERPOOL

Liverpool este genul de oraș pe care trebuie să-l vizitezi doar colateral, adică în cazul în care ai parte de un tur al orașelor din Anglia. În rest, nu mi se pare genul de oraș pentru care să pleci mii de kilometri de acasă. Este spectaculos din punct de vedere gastronomic și cam atât, nu prea strălucește la capitolul impresie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here