Decizia dacă-ți lași copilul să călătorească singur cu avionul este strict a ta, ca părinte. Fiecare copil este diferit , la fel și părintele. Dacă decizi totuși să-ți lași copilul să zboare singur cu avionul pentru a putea ajunge la reuniunile de familie sau orice alt scop, iată câteva sfaturi ce te vor ajuta să stai mult mai liniștit, care vor spori gradul de siguranță al celui mic.

5 sfaturi pentru a feri de eventuale pericole copilul ce călătorește singur

  1. Interesează-te de politicile companiilor aeriene în ceea ce privește zborul copiilor neînsoțiți. Cele mai multe companii permit în anumite condiții zborul neînsoțit al copiilor de minim 5 ani. Pentru aceștia, companiile aeriene pun la bătaie escorte, personal care va avea grijă de aceștia.
  2. Evită ultimul zbor din zi. Încearcă să cumperi un bilet pentru copil dimineață pentru că dacă vei cumpăra pentru ultimul zbor și acesta va fi anulat, te vei trezi cu un copil captiv pe un aeroport care nu va știi ce are de făcut. La hotel nu se va putea duce pentru că nu-l va primi nimeni dacă nu este însoțit de un adult. Așadar, evită ultimele zboruri din zi.
  3. Învață-l ce are de făcut la punctele de securitate. Trebuie să-i spui că va trebui să-și golească buzunarele la punctele de securitate, să-și pună telefonul și portofelul în rucsac, nu în acele coșuri cu valori care de cele mai multe ori rămân în urmă.
  4. Asigură-te că are un bilet de avion imprimat. De cele mai multe ori, detaliile biletelor de avion rămân prin telefoane pentru că sunt cumpărate online. Dar dacă acesta pierde telefonul? Sau dacă-i moare bateria de la atâta butonat? Asigură-te că cel mic are și un bilet fizic.
  5. Verifică regulile legate de pașapoarte. Dacă al tău copil călătorește internațional, ai grijă ca pașaportul să fie valid cu cel puțin 6 luni înainte de călătorie. De asemenea, unele țări au anumite reguli ce trebuie respectate cu strictețe în ceea ce privește zborul minorului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here