Sezonul rece ne bate la ușă. Puține zile ne mai despart de începutul lunii noiembrie, lună aflată la granița dintre toamnă și iarnă. Din păcate, sezonul rece în România vine cu o veste proastă: șoferii trebuie să-și echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă. Partea bună este că cei care au nevoie de asemenea „accesorii”, pot să cumpere anvelope de iarnă ieftine de la Acvila, unul dintre producătorii de anvelope de calitate peste medie din România, la un preț destul de bun.

Practic, nu te obligă nimeni să-ți pui de acum anvelopele de iarnă, însă în situația în care carosabilul devine acoperit cu gheață sau zăpadă, riști o amendă destul de mare din partea poliției rutiere. Recomandarea mea este montarea anvelopelor de iarnă începând cu data de 1 noiembrie, și nu mai credeți toate prostiile care se scriu pe forumuri, de genul că dacă pui cauciucurile de iarnă prea devreme se consumă floarea foarte repede, că trebuie să le folosești strict pe zăpadă și alte bazaconii. Eu am numai cauciucuri de iarnă pe mașină de 3 ani de zile și nu am avut probleme.

Așa, și încă un sfat: cumpărați cauciucurile noi pentru că nu sunt o avere. În plus, discutăm despre propria siguranță. Nu mai investiți în cauciucuri la mâna a doua care să vă protejeze doar de o posibilă amendă. Cred că este timpul să fim un pic mai conștienți la volan și să realizăm simplul fapt că între gheața de pe carosabil sau zăpada de pe carosabil și mașina noastră, există doar cauciucul. Dacă optăm pentru un cauciuc second hand adus de la gunoi din străinătate de niște șmecheri, siguranța la volan este aproape de zero. Cumpărați întotdeauna cauciucuri de iarnă noi și stați liniștiți, că dacă veți rula 2-3 luni/an pe asfalt nu se vor consuma ca guma de șters, să fim raționali.

Anvelope de iarnă ieftine veți găsi pe acvila-românia.ro și ați face bine să le comandați de acum pentru că în momentul în care temperaturile vor scădea și mai mult, or să înceapă cozile pe la vulcanizări și câte și mai câte… Faceți lucrurile din timp, asemenea oamenilor gospodari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here