Ca femeie, nu e simplu să călătorești în jurul lumii, de fapt toată lumea ar crede că e mult mai riscant față de un bărbat care călătorește de unul singur pentru că, după cum știm, sexul frumos nu este așa puternic din punct de vedere fizic. Femeile sunt slabe și sunt victime mult mai promițătoare pentru tâlhării sau violuri. Cu toate acestea, cred că femeile pot călători singure în siguranță dacă respectă niște reguli destul de simple pe care le vom scoate în evidență și noi în cele ce urmează.

Iată ce NU trebuie să faci dacă ești femeie și călătorești singură prin lumea întreagă

  1. Află detalii despre cultura femeii în țările respective. Chestia asta cu drepturile omului nu este garantată peste tot. Așadar, ca să fii sigură că nu atragi atenția asupra ta, vezi în jur cum se îmbracă femeile și cum se poartă, dacă sunt locuri în care se pot duce sau nu, etc…
  2. Nu porta bijuterii la vedere. Combinația dintre bijuterii și femei slăbuțe este precum o invitație la tâlhărie. Din punctul meu de vedere nu există nici un motiv pentru a purta lanțuri de aur sau brățări prețioase opulente atunci când călătorești. Pot atrage după sine multe probleme și neplăceri.
  3. Nu lua după tine o valiză incomodă. Ia cu tine ceva suficient de ușor cât să îți permită să fugi sau să te aperi cu o mână. Dacă vei fi prea ocupată cu căratul sacoșelor poți să cazi victima tâlhăriilor.
  4. Nu-ți pune geanta pe jos. Când stai la restaurant, în special la cafenelele din stradă, nu îți lăsa geanta pe jos sau atârnată de spătarul scaunului. Ține-o în brațe chiar dacă este incomodă sau las-o pe umăr. De asemenea, banii, cărțile de credit sau pașaportul nu se lasă în geantă.
  5. Nu merge pe străzi întunecate singură. Este una dintre cele mai mari greșeli. Alege un hotel dintr-un cartier frumos și bine iluminat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here