Hamburg este cel de-al doilea oraș din Germania ca dimensiune  și cel de-al 8-lea din Uniunea Europeană. Cu o populație în centru de peste 1.7 milioane de locuitori, Hamburg are o istorie destul de interesantă, cu grave accente medievale care se pot revedea și azi prin prisma arhitecturii locale. După Rotterdam, Hamburg este cel de-al doilea mare port din Europa, așa că vă puteți da seama că este un important hub comercial. Să vedem care sunt cele mai importante 4 atracții turistice.

ATRACȚII TURISTICE

 1. Hamburger Dom – unul dintre cele mai celebre carnavaluri tipice Germaniei, cu mâncare tradițională și focuri de artificii. Are loc anual între Jul 29, 2016 – Aug 27, 2016 și Nov 4, 2016 – Dec 4, 2016. Adresă: Glacischaussee 1 | Heiligengeistfeld, 20359 Hamburg, Germany.
  Hamburger Dom
  Hamburger Dom
 2. Miniatur Wunderland – cea mai mare expoziție din lume de trenuri în miniatură. Aici poți vedea trenuri micuțe care circulă prin Scandinavia, Austria sau chiar prin Marele Canion. Adresă: Kehrwieder 2-4 | Block D, 20457 Hamburg, Germany.
  Miniatur Wunderland
  Miniatur Wunderland
 3. Park Planten un Blomen – este vorba despre o grădină botanică plină de fântâni, locuri de joacă pentru copii sau chiar patinoare. Una dintre cele mai importante atracții turistice din centrul orașului. Adresă: Hamburg, Germany.
  Park Planten un Blomen
  Park Planten un Blomen
 4. Port of Hamburg – celebrul port din oraș, cel de-al doilea din Europa ca dimensiune. Dacă tot ajungi în Hamburg, trebuie neapărat să vizitezi și portul acesta, atât de renumit în întreaga lume. Este imens. Adresă: Hamburg, Germany.
  Port of Hamburg
  Port of Hamburg

CAZARE

Cazarea în Hamburg este la un nivel acceptabil, chiar dacă este un important centru turistic pentru Germania, probabil faptul că este foarte multă industrie în jur a condus la scăderea prețurilor. Acestea încep de la 120 de lei/noapte și variază în medie pe la 220-250 RON. Haideți să vedem care sunt cele mai ieftine hoteluri din Hamburg.

Jugendherberge Auf dem Stintfang – de la 120 RON/noapte – Adresă: Alfred-Wegener-Weg 5, 20459 Hamburg, DE.

meinHotel –  de la 220 RON/noapte. Adresă: Langenhorner Chaussee 99, 22415 Hamburg, Germany.

Berghotel Hamburg Blick –  de la 224 RON/noapte. Adresă: Wulmsberg 12, 21149 Hamburg, Germany.

meinHotel
meinHotel

FOOD&DRINK

Din punct de vedere gastronomic, Hamburg este un adevărat festin. Există restaurante multe și foarte diversificate iar în cele ce urmează ne vom concentra atenția pe cele mai importante 3 dintre ele, considerate de top 3 conform tripadvisor.com.

 • Restaurant Hala – restaurant cu specific libanez dar și mediteraneean, puteți servi aici atât prânzul cât și cina. Este numărul 1 în topul preferințelor turiștilor. Adresă: Beselerplatz 11, 22607 Hamburg, Germany.
 • Philipps Restaurant – renumit pentru fructele de mare servite, restaurantul este de asemenea deschis atât pentru masa de prânz cât și pentru cină. Pe lângă fructele de mare, se mai remarcă bucătăria franceză și cea tradițional germană.
 • EstancaI Steaks – nici unde nu vei avea ocazia să mănânci op friptură mai bună cu o bere 100% germană ca aici. Aici veți putea tot ce ține de grill, de carne prăjită în general. Adresă: Grosse Reichenstr. 27 | 20457 Hamburg, 20457 Hamburg, Germany.
  EstancaI Steaks
  EstancaI Steaks

CONCLUZIE ȘI NOTĂ FINALĂ

Hamburg nu este genul de oraș extraordinar de spectaculos, însă cu siguranță nu este o alegere proastă în cazul în care ajungeți prin Germania. Este un oraș foarte puternic din punct de vedere industrial iar acestea fiind spuse, sunt sigur că veți reuși să găsiți și atracții care să vă bucure în acest perimetru. Noi le-am tratat doar pe cele mai importante 3 la număr, ele în realitate fiind peste 30.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here