Frankfurt este cel mai mare oraș din provincia Hesse și al cincilea ca dimensiune din Germania, cu o populație de peste 2.2 milioane de locuitori în zona metropolitană. Frankfurt este un hub global pentru comerț, educație, cultură și nu în ultimul rând, turism. Chiar dacă nu este un oraș atât de renumit, Frankfurt este cu siguranță cel mai important centru comercial din Europa, aici având centrul Banca Centrală Europeană, Banca Federală a Germaniei , Bursa de Valori din Frankfurt și așa mai departe.

Din punct de vedere cultural , Frankfurt este casă pentru Universitatea Goethe și pentru Universitatea de Științe Aplicate. Haideți să vedem de ce contează Frankfurt din punct de vedere turistic…

ATRACȚII TURISTICE

 1. Staedel Museum – cel mai bun muzeu de artă din oraș, deține piese care datează încă din secolul 14. Adresă: chaumainkai 63, 60596 Frankfurt, Hesse, Germany.
  Staedel Museum
  Staedel Museum
 2. Frankfurter Romer – clădirea primăriei, care-și are sediul în acea incintă încă din anul 1405. Este un simbol istoric al orașului. Adresă: Roemerberg 27, 60311 Frankfurt, Hesse, Germany.
  Frankfurter Romer
  Frankfurter Romer
 3. Palmengarten – cea mai mare grădină botanică din regiune, se întinde în peste 50 de acri și cuprinde de la copaci tropicali la orhidee. Adresă: Siesmayerstr. 61, 60323 Frankfurt, Hesse, Germany.
  Palmengarten
  Palmengarten

CAZARE

Cazarea în Frankfurt este foarte ieftină, prețurile pentru un pat încep de pe la 70 de lei și urcă încet în funcție de numărul de stele sau locație. De altfel, Germania este una dintre cele mai accesibile țări pentru amatorii de excursii, având atât autostrăzi foarte bine puse la punct cât și prețuri foarte mici la cazare. Să vedem care sunt cele mai ieftine 3 hoteluri din Frankfurt.

Smart Stay Hotel Frankfurt – prețurile încep de la 70 RON/noapte. Adresă: Niddastr. 45-47, 60329 Frankfurt, Hesse, Germany.

MEININGER Hotel Frankfurt/Main Airport – de la 98 RON. Adresă: Bessie-Coleman-Str. 11, 60549 Frankfurt, Hesse, Germany.

MEININGER Hotel Frankfurt/Main Messe – de la 107 RON/noapte. Adresă: Europa-Allee 64, 60327 Frankfurt, Hesse, Germany.

Smart Stay Hotel Frankfurt
Smart Stay Hotel Frankfurt

FOOD&DRINK

Mâncarea în Germania este cam aceeași peste tot, preparatele se rezumă la carne și în general meniuri care merg cu celebra lor bere. În cele ce urmează vom trece în revistă cele mai populare 3 restaurante, cele mai îndrăgite de către turiști potrivit tripadvisor.com

 • Ebbelwoi Unser – restaurant cu prețuri ce încep de la 12 lei pentru un meniu. Se gătește bine, bucătărie tradițional nemțească dar și europeană, central europeană. Este deschis după amiază, de la orele 17 la orele 22 și după cum v-ați putut da seama, se servește doar cina. Adresă: Abtsgaesschen 8 | Eingang Kleine Brückenstraße, 60594 Frankfurt, Hesse.
 • Ariston – nu, nu discutăm despre mașini de spălat aici. Este vorba despre unul dintre cele mai bune restaurante din Frankfurt. Specialitățile sunt fructele de mare și în general mâncarea mediteraneeană, restaurant cu specific grecesc. Adresă: Heiligkreuzgasse 29, 60313 Frankfurt, Hesse, Germany.
 • Thai & Turf – unul dintre cele mai liniștite restaurante din Frankfurt. Se servește doar cina între orele 17-23. Aici puteți servi celebrele fripturi nemțești, dar și fructe de mare, meniuri europene și asiatice. Adresă: Moerfelder Landstr. 235 | Ecke Stresemannalle, 60598 Frankfurt, Hesse, Germany.
  Ebbelwoi Unser
  Ebbelwoi Unser

CONCLUZIE ȘI NOTĂ FINALĂ

Frankfurt este un oraș mai mult important din punct de vedere economic pentru Franța, mai puțin pentru turism. Asta nu înseamnă că nu veți putea să vă simțiți extraordinar aici. Prețurile la cazare sunt pomană curată iar restaurantele extraordinare. Vizitați cu încredere dacă aveți orașul pe lista voastră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here