Știm cu toții faptul că Skoda + Seat + Volkswagen = aproape unul și același lucru. Cu toate acestea unele mărci sunt mai costisitoare de întreținut, altele mai convenabile. Cei care au Skoda au ajuns probabil la concluzia că sunt niște mașini la fel de bune ca Volkswagen dar sunt ceva mai ieftin de întreținut. Motoarele sunt aceleași, șasiurile aceleași, diferă  doar designul interior și cel exterior. Veți putea vedea diferențele de preț dacă veți urmări reduceri pe AutoAtu.ro la piese auto Skoda. Cu toate că sunt la promoție, veți putea vedea și alte piese care nu se încadrează în campanie și veți putea compara cu celelalte mărci care folosesc șasiuri sau motoare marca Volkswagen.

Întrebarea care am auzit-o însă formulată la multă lume se leagă de decizia care stă în spatele cumpărării unui Seat sau a unei Skoda, în detrimentul unui Volkswagen. Este oare avantajos să cumperi o Skoda mai ieftină? Este oare o mașină la fel de bună ca un Volkswagen și la fel de fiabilă? Ei bine, da. Din punctul meu de vedere Skoda nu este mașina săracului sau a celui care nu are bani de Volkswagen. Skoda este o marcă destul de importantă în peisajul auto european și cred că a reușit în ultimii 15 ani să se desprindă tot mai mult de asocierile cu marca nemțească. Skoda s-a schimbat mult, atât la aspectul exterior cât și la cel interior, doar motoarele mai sunt folosite de la nemți și oricum cred că în următorii ani, mai ales după circul cu emisiile poluante, se va schimba trendul menținerii motorizării Volkswagen și pentru alte mărci auto.

Skoda este din punctul meu de vedere o mașină modestă, ieftină, economă, perfectă pentru drumurile și buzunarele românilor. Noi nu avem nevoie de Volkswagen cu piese scumpe, avem nevoie de Skoda cu piese pe care să ni le putem permite noi, nu din dezmembrări cum am observat că a luat-o trendul.  Nu aș avea niciodată o problemă în a alege o Skoda în detrimentul unui Volkswagen pentru că sunt genul de om care se gândește destul de mult la costurile de întreținere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here