Edinburgh este capitala Scoției și cel de-al 7-lea oraș ca număr de locuitori din Marea Britanie. În 2014, populația ajunsese la 1.4 milioane de locuitori în zona metropolitană. A devenit capitală destul de târziu, în secolul 15  și găzduiește atât Parlamentul cât și Casa Regală. Mai trebuie să menționăm faptul că este cel de-al doilea mare centru economic din U.K. după Londra. Edinburgh este un important centru cultural și educațional de asemenea, aici fiind fondată în anul 1582 celebra Universitate din Edinburgh.

ATRACȚII TURISTICE EDINBURGH

 1. Arthur’s Seat – una dintre cele 4 fortărețe așezate pe dealurile dimprejurul orașului (în parcul Holyrood). Aceasta datează de acum 2000 de ani. Adresă: Holyrood Park, Edinburgh EH16 5BT, Scotland.
  Arthur's Seat
  Arthur’s Seat
 2. The Royal Edinburgh Military Tattoo – un spectacol incredibil cu tematică militară. Fanfara este acolo, artificiile sunt acolo. Adresă: 32 Market Street, Edinburgh EH1 1QB, Scotland.
  The Royal Edinburgh Military Tattoo
  The Royal Edinburgh Military Tattoo
 3. Edinburgh Castle – încă o fortăreață militară, apărătorul Scoției, una dintre cele mai faimoase atracții turistice din oraș. Castelul găzduiește bijuteriile regale, 3 muzee, galeria Prisons of War și memorialul Scottish National War. Adresă: Edinburgh EH12NG, Scotland.
  Edinburgh Castle
  Edinburgh Castle

CAZARE EDINBURGH

Cazarea în Edinburgh este la un nivel mediu, specific orașelor cu multe atracții turistice. Prețurile pornesc de la 250-260 de lei pentru o noapte, însă vă spun că merită toți banii. Specificul medieval al orașului este extraordinar. Să vedem așadar care sunt cele mai ieftine 3 hoteluri din Edinburgh.

BEST WESTERN Kings Manor Hotel – de la 255 ron/noapte. Adresă: 100 Milton Road East, Edinburgh EH15 2NP, Scotland

Halcyon Hotel – de la 256 ron/noapte. Adresă: 8 Royal Terrace, Edinburgh EH7 5AB, Scotland

The Original Raj Hotel – de la 304 ron/noapte. Adresă: 6 West Coates, Edinburgh EH12 5JG, Scotland.

Halcyon Hotel
Halcyon Hotel

FOOD&DRINK EDINBURGH

Scumpe, scumpe restaurantele dar sunt o adevărată delicatesă. De fapt este specificul orașelor foarte importante din punct de vedere turistic, majoritatea celor care vizitează Scoția doresc să guste bucatele tradiționale, nu să mănânce cartofi prăjiți ieftini. Aveți mai jos cele mai importante 3 restaurante din Edinburgh.

 • Number One at The Balmoral – restaurant cu specific scoțian, dar care servește de asemenea și mâncăruri din bucătăria englezească sau europeană. Meniurile costă între 364 și 483 RON și se poate servi doar cina, între orele 6:30 pm – 10:00 pm, de luni până duminică. Adresă: 1 Princes Street | The Balmoral Hotel, Edinburgh EH2 2EQ, Scotland.
 • Aizle – ceva mai prietenos cu prețurile, acestea încep de la 233 RON pentru un meniu într-un cadru ceva mai romantic. Se servește de asemenea doar cina în intervalul orar 6-10 PM. Bucătăria este una internațională. Adresă: 107-109 St. Leonards Street, Edinburgh EH8 9QY, Scotland.
 • The Colonnades at the Signet Library – unul dintre cele mai accesibile restaurante din Edinburgh, cu prețuri care încep de la 79 de RON pentru un meniu. Se servește prânzul și cină, fiind deschis între 11 AM și 7 PM. Adresă: Parliament Square, Edinburgh EH1 1RF, Edinburgh, Scotland.
  Number One at The Balmoral
  Number One at The Balmoral

CONCLUZIE ȘI NOTĂ FINALĂ EDINBURGH

Edinburgh este genul de oraș care merită drumul. Merită să te pui în mașină sau în avion și să te duci fix în Edinburgh pentru că abundă în atracții turistice. Cred cu tărie că este unul dintre cele mai frumoase orașe din Marea Britanie în ciuda faptului că va fi destul de greu să găsești un restaurant ceva mai ieftin. Oricum, cazarea este la un nivel destul de accesibil așa că cel puțin din acest punct de vedere nu aveți de ce să vă faceți griji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here