Dubrovnik este unul dintre orașele în care s-a filmat Game of Thrones. Puțini știu treaba asta, așa că puțini sunt cei direct interesați de acest mic oraș croat. Din punctul meu de vedere, Dubrovnik este genul de oraș subestimat la maxim din păcate chiar dacă este considerat cea mai frumoasă stațiune de la Marea Adriatică. Să vedem care sunt cele mai importante 3 atracții turistice din Dubrovnik.

Atracții turistice Dubrovnik

Orașul Vechi

O combinație extraordinară de străduțe din piatră, unele foarte înguste, asemănătoare celor grecești. De aici a pornit totul, de aici către margini s-a dezvoltat orașul Dubrovnik.

Orașul Vechi
Orașul Vechi

Fortul Lovrijenac

Cocoțat pe o stâncă, fortul Lovrijenac răsare falnic din orice colț ai încerca să faci poze către Marea Adriatică.

Fortul Lovrijenac
Fortul Lovrijenac

Insula Korcula

Croația e plină de insule, Korcula este una dintre cele mai frumoase. Aici puteți găsi o sumedenie de restaurante și terase care mai de care mai interesante, ce nu deranjează cu nimic spiritul medieval.

Insula Korcula
Insula Korcula

Telecabina din Dubrovnik

Cei care doresc să vadă orașul și Marea Adriatică de la înălțime au la dispoziție această telecabină. Adresa: Frana Supila 35a, Dubrovnik, Croatia.Telecabina din Dubrovnik

Cazare Dubrovnik

Cazarea este foarte scumpă, nu cred că veți găsi ceva disponibil sub 90 de euro/noapte, aproximativ 400 de lei, însă sincer să fiu, dacă te pasionează lumea medievală, vei da tot ce ai pentru a putea petrece mai mult timp la Dubrovnik.

Poți să vezi aici 10 ponturi pentru a rezerva o cazare ieftină în Croația

Hotel Sumratin – Setalliste Kralija Zvonimira 31, Dubrovnik 2000, Croatia

Hotel Dubrovnik – Setaliste kralja Zvonimira 16, Dubrovnik 20 000, Croatia

Hotel Ivka – Sv. Mihajla 21, Dubrovnik 20000, Croatia

Hotel Sumratin
Hotel Sumratin

Food&Drink

Lacroma Restaurant – după o zi la plajă sau plimbare, acest restaurant va fi perfect pentru a continua relaxarea. Se servește mâncare cu influențe mediteraneene, croate și mai ales italiene. Fructele de mare sunt specialitatea casei. Adresă: Lokrum | Lokrum, Dubrovnik 20000, Croatia.

Pantarul – unul dintre cele mai ospitaliere restaurante din stațiunea Dubrovnik. Același meniu cam ca peste tot, fructele de mare sunt la mare căutare. Adresă: Kralja Tomislava 1, Dubrovnik 20000, Croatia.

Konoba Bonaca – deschis de dimineață până aproape de miezul nopții, vă poate satisface orice poftă. De precizat că toată lumea recomandă grătarul aici dar și meniul din Iugoslavia.

Pantarul
Pantarul

Concluzie și notă

Dubrovnik este raiul medieval din Europa. Distanța până în Croația din România nu este atât de mare. Din punctul meu de vedere este alegerea numărul 1 pentru vară a celor care doresc o destinație mai exclusivistă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here