Adevărul este că deși nu există două locuri identice pe pământ, unele mai seamănă între ele. Cu toate acestea, sunt sigur că pe cele 2 de mai jos cu siguranță nu le-ați mai văzut nici măcar în poze. Peisajele par desprinse din filme, ai impresia că sunt iluzii optice, ai impresia că natura se revoltă pur și simplu sau că a luat-o razna. Este vorba despre peisaje care te vor surprinde.

Destinații extraordinar de spectaculoase despre care habar nu aveai că există

  1. Pamukkale, Denizli, Turcia – de la depărtare, această stâncă de 200 de metri pare acoperită cu gheață și zăpadă. Ei bine, fals. Este vorba despre carbonat de calciu și depozite de minerale. În interior, sunt ape termale care ajung la 35 de grade Celsius. Aceste mini lacuri sunt alimentate continuu de izvoare subterane, motiv pentru care se formează acele cascade solide. Pamukkale în traducere înseamnă castelul din bumbac și are o istorie destul de bogată. Aici a fost înființat orașul antic Hierapolis în secolul 2 înainte de Hristos.

SFAT: adu-ți ochelari de soare indiferent de sezon pentru că reflexia soarelui în apa plină cu sedimente este foarte puternică. Se poate înota în acele piscine indiferent de sezon.

pamukkale-denizli-turcia

  1. Antelope Canyon, Page, Arizona, Statele Unite – zona se află la vreo două ceasuri și jumătate de mers cu mașina de la Marele Canion. Acest canion poartă denumirea de Antelope din cauza antilopelor pronghorn care-și făceau cândva traiul pe aici. Locul acesta pare de pe altă lume, cu siguranță imaginea asta o știți de la Microsoft Windows, avea un wallpaper cu acest canion. Modul în care se răsucește și curge stânca, mi se pare de-a dreptul incredibil.

SFAT: cel mai bun timp pentru vizitare este din aprilie până în septembrie, când soarele are o poziție bună pe cer. Mergi pe la orele 12 când soarele este deasupra dar așteaptă-te la aglomerație.

antelope-canyon-page-arizona-statele-unite

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here