Ne apropiem de finalul seriei de articole în care prezentăm destinații extraordinar de spectaculoase. Cu toate acestea, sunt sigur că pe viitor vom continua cu acest gen de articole întrucât sunt foarte multe zone și regiuni în lume despre care nu se aude, cu toate că sunt extraordinar de spectaculoase. Acestea fiind spuse, în cele ce urmează, vom discuta despre Caño Cristales și despre Honghe Hani Rice Terraces.

Destinații extraordinar de spectaculoase despre care habar nu aveai că există

  1. Caño Cristales, La Macarena, Columbia – cunoscut în Columbia și sub denumirea de „Râul cu 5 culori”, Caño Cristales este un râu fantastic, viu, colorat, care pare să se miște constant. În anumite perioade ale anului, apa râului pare să fie roșie ca sângele, apoi galbenă, apoi verde, portocalie, fiecare culoare cu zona ei specifică. Cursul apei creează o ondulație aparte a culorii. Până în 2009, locul a fost închis din cauza conflictului armat dar acum este o destinație destul de sigură.

SFAT: cele mai frumoase culori sunt între iunie și decembrie , vârful fiind considerat între septembrie și noiembrie. Discutăm despre sezonul secetos , când nivelul apei scade iar soarele ajunge mai bine la alege ca să creeze coloritul senzațional.

  1. cano-cristales-la-macarena-colombiaTerasele de orez Honghe Hani, Southern Yunnan Province, China – 16 hectare de teren curg în cascade până la poalele muntelui Ailao, până pe malurile râului Hong. Terasele Honghe Hani sunt un exemplu de tehnică de agricultură nemaiîntâlnit. De peste 1300 de ani, oamenii au săpat aceste terase și au creat sistem de irigații de tip pâlnie care aduc apa din pădurile de pe munte.

SFAT: trebuie să vizitezi locul iarna  când terasele sunt pline cu apă iar cerul este în general limpede. Cele mai bune priveliști apar la răsărit sau la apus, când căldura cerului transformă terasele într-o mare aurie sau roșiatică.

Destinații extraordinar de spectaculoase

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here