În momentul în care dorim să cumpărăm o mașină second hand, avem practic 4 mari variante pe care le vom discuta în detaliu în cele ce urmează. Cred că a observat toată lumea faptul că străzile din România s-au umplut de mașini în ultimii ani, fapt ce atestă o creștere considerabilă a pieței second hand. Să vedem așadar de unde poți cumpăra o mașină second hand dacă ai nevoie…

De unde cumpărăm o mașină secund hand?

  1. Dealerul. Dealerul este cea mai recomandată opțiune și din acest motiv este prima despre care discutăm. Dealerul trebuie să fie serios pentru că este persoană juridică, taie factură și chitanță și riscă reclamații și procese în instanță în cazul în care-și bate joc de clienți. Există și dealeri autorizați care pe lângă mașinile noi, vând și mașini second hand. Auto Erebus vinde și mașini second hand de exemplu, chiar dacă toată lumea știe că vinde Opeluri noi.
  2. Neamțul. Dacă nu ai în apropiere un dealer sau dacă printre mașinile second hand expuse nu găsești nimic interesant, cel mai recomandat este să iei la puricat anunțurile postate pe mobile.de ori alte site-uri de profil, să te urci în avion și să îți aduc singur mașină din Germania. De ce recomand chestia asta? Pentru că neamțul îți va spune sincer dacă mașina are defecte și-ți va da toate accesoriile pe care le are la aceasta.
  3. Proprietarul român. Chiar dacă nu ai siguranța faptului că omul este 100% sincer și serios, poți opta să cumperi o mașină second hand de la un român care a folosit-o până de curând. E drept, nu ai nici un fel de siguranță, dar poate vei reuși să-ți dai seama dacă ai de-a face cu un om serios sau cu un păcălici pus pe țeapă după primele convorbiri telefonice.
  4. Samsarul. Samsarul este ultimul pe lista noastră. Eu unul nu recomand nimănui să cumpere mașini scumpe de la asemenea oameni pentru că 100% sunt retușate și retușate prost. În țara asta, cine nu are chef să meargă la muncă se face samsar de mașini. Defectul ascuns își dă mâna cu minciuna, însă dacă discutăm despre o investiție de maxim 1000 – 2000 de euro, poți să încerci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here