Chiar dacă biletele de avion se vând uneori chiar și cu 8 euro dus întors, încă mai există oameni, foarte mulți, pentru care călătoria în străinătate se bazează strict pe autocar. De ce nu călătorim cu toții cu avionul dacă e atât de convenabil? Ei bine, în cele ce urmează vom discuta așadar despre cele mai importante motive pentru care românii încă mai călătoresc masiv cu autocarul.

De ce autocarul a rămas cel mai popular mijloc de călătorie?

  1. Per total, este mult mai ieftin. Da, sunt conștient de faptul că există zboruri cu 8 euro dar nu mereu în perioada în care ai tu nevoie. Spre deosebire de avion, biletele de autocar își mențin un preț constant. De exemplu în perioada sărbătorilor biletele de avion pot să coste și 600 de euro în loc de 100 cât e normal. Cunosc cazuri care au zburat cu 600 de euro când au avut nevoie.
  2. Stațiile pentru autocar sunt mai dese decât aeroporturile. Dacă o să cumpărați bilete de autocar de le Eurolines o să vedeți că sunt șanse mari să vă ducă la destinație mult mai aproape de locul în care aveți nevoie față de avion. E destul de incomod să schimbi 2 trenuri și un autobuz prin Germania doar ca să ajungi în orașul tău micuț din Munchen sau din Frankfurt. Valabil și pentru plecarea din țară. Pentru cei din provincie e un calvar să ajungă la aeroporturile din București sau Timișoara pentru că mai pierd jumătate de zi pe tranzitul în țară.
  3. Autocarul nu este cu mult mai lent. Nu știu câți dintre voi ați zburat cu avionul până acum, dar ideea e că îmbarcarea și debarcarea durează foarte mult, uneori mai mult ca zborul în sine. Degeaba faci 3 ore de zbor dacă mai durează încă vreo 3 îmbarcarea debarcarea și alte 5-6 ore drumul din provincie până la aeroport. Mai de grabă apelezi la autocare din micul tău orășel de provincie și ajungi la destinație cu câteva ore mai târziu față de avion.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here