Dacă încă nu ai reușit să mergi la mare până acum, ar fi bine cât mai curând să îți faci bagajele și să pleci în Constanța, un oraș din România care are atât de multe de oferit celor care aleg să îl viziteze.

În lista de mai jos veți găsi câteva dintre atracțiile orașului, care cu siguranță că vă vor face să îl vizitați cu cea mai mare plăcere.

  1. Cazinoul

Majoritatea prietenilor care se duc la mare cu siguranță fac poze cu Cazinoul și vă bombardează care mai de care Facebook-ul cu tot felul de poze cu cazinoul, care este unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale întregului oraș. Fie că e vară, iarnă, soare sau ninsoare, mereu va exista câte cineva care cu siguranță va mai face câteva poze acestei clădiri spectaculoase, construite în stilul Art Nouveau, care este recunoscută pentru frumusețea sa sublimă. Nu uitați să îl vizitați și să vă bucurați de aceste detalii arhitectonice, care vă vor lăsa cu răsuflarea tăiată. Pe cei de de la Sony cazinoul i-a impresionat și i-a convins să facă un spot publicitar filmat în 4k. Merită văzut! Din păcate, acesta este momentan lăsat în paragină, cu imposibilitatea de a putea intra să îl vizitați. Vă veți mulțumi să îl admirați numai de afară, deocamdată.

  1. Portul turistic Tomis

Este unul dintre cele mai mari porturi din Europa, mai exact al patrulea ca mărime. Pentru romantici reprezintă ocazia perfecta pentru o plimbare pe faleza de la malul mării. Puteți de asemenea admira ambarcațiunile care ancorează în port. Veți putea admira printre altele și câteva iahturi scumpe și spectaculoase. Dacă aveți noroc, e posibil să prindeți vizita grupurilor de delfini care mai trec prin apropierea malului.

  1. Acvariul

Acesta a fost inaugurat în anul 1958, iar în prezent adăpostește peste 100 de specii de pești și alte viețuitoare marine, care sunt grupate pe trei secțiuni: pești de apă sărată, de apă dulce și specii exotice. Ca mici curiozități puteți vedea pisici de mare, scorpii și dragoni de mare, precum și acul și ața de mare și multe alte specii despre care probabil nu ați mai auzit până acum.

  1. Parcul Tăbăcăriei

Reprezintă unul dintre cele mai mari parcuri din România, cu o suprafață ce se întinde pe aproximativ 100 de hectare. Este alegerea perfectă dacă doriți să luați o gură de aer proaspăt. Veți putea admira în plus 3 lacuri, precum și numeroase insulițe, peninsule și istmuri. Nu aveți cum să îl ratați.

  1. Muzeul de artă populară

Dacă doriți să învățați cât mai multe despre arta populară din România și să puteți admira costumele populare românești, care sunt adevărate opere de artă, Muzeul de Artă Populară din Constanța este deschis zilnic, între orele 9-17, exceptând zilele de luni și de marți. Veți putea admira aproximativ 15 000 de exponate din diverse colțuri ale țării. De asemenea, veți putea privi și colecții întregi de icoane pe sticlă și lemn, obiecte ceramice, tot felul de podoabe, precum și ustensile utilizate de țăranul român pentru a-și face munca mai ușoară. Multe dintre obiectele de uz gospodăresc sunt confecționate din lemn, dar veți găsi și câteva confecționate din metal, precum și argilă (ceramică). O asemenea vizită v-ar putea ajuta să vă găsiți inspirația, precum și să înțelegeți mai bine anumite evenimente din istorie.

Dacă veți dori să stați mai mult de câteva zile prin Constanța pentru a avea timp să vă bucurați de toate aceste minunății și varianta cazării la hotel nu va încântă chiar deloc, vă putem face o recomandare. Dacă sunteți interesați de apartamente de inchiriat Constanta, experțiii de la Compari Imobiliare vă stau la dispoziție cu cele mai variate și avantajoase oferte de pe piață, făcute cu mult profesionalism.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here