Puține granițe internaționale sunt atât de epice precum cea dintre Argentina și Brazilia. Aici există cascadele Iguazu care se întind pe o lungime de aproximativ 3 kilometri și discutăm bineînțeles despre un sit ocrotit de UNESCO. Dacă ajungi vreodată acolo, iată un mic ghid care să te ajute să le vizitezi așa cum trebuie, să le poți vedea în toată splendoarea lor. Sunt niște sfaturi simple.

Cum trebuie vizitate cascadele Iguazu corect

Cascadele Iguazu sunt de fapt vreo 300 la număr, majoritatea întinse pe partea argentiniană. Asta înseamnă că pe partea braziliană veți avea parte de niște peisaje magnifice și priveliști panoramice peste apă. Ei bine, în primul rând trebuie să mergi în Parcul Național Iguacu. Aici veți intra într-un loc din care veți putea vedea Garganta del Diablo, cascada monstru de 80 de metri înălțime.

Dacă vrei să te bucuri cel mai mult de aceste cascade Iguazu, asigură-te că le vezi de pe ambele părți, și din Argentina și din Brazilia. Majoritatea vizitatorilor petrec aproximativ o jumătate de zi în Brazilia și cel puțin o zi-două în Argentina unde pot explora cărări minunate sau se pot da cu barca pe cascade. Din Foz do Iguaçu poți alege un tur atât pentru partea braziliană cât și pentru cea argentiniană. Valabil și pentru cei care vin din Puerto Iguazu, și de acolo se pot cumpăra tururi.

Cascadele Iguazu sunt lângă ecuator așa că nu există sezoane în care poți să vezi mai bine sau mai slab cascadele. Oricând o să te duci o să te bucuri de splendoarea lor. Vara sunt cele mai mari temperaturi dar și multe ploi. Vara la ecuator ține din decembrie până prin martie. Iarna (iulie-septembrie), temperaturile sunt constant pe la 25 de grade Celsius. De asemenea, nu uitați că în luna iulie este de departe cea mai aglomerată în acea regiune.

Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here