Pentru că a venit perioada concediilor, mulți dintre noi ne gândim cu mult entuziasm la momentul în care vom ajunge pe plaja la care visăm de jumătate de an, ori într-un oraș pe care plănuim demult să-l vizităm. În febra aceasta a călătoriei spre o perioadă mult așteptată de relaxare, mulți dintre noi punem pe plan secund anumite aspecte destul de importante precum siguranța locuinței.

Din ce în ce mai mulți români se întorc acasă din concediu și constată că au fost călcați de hoți. Atunci când ești mult timp plecat de acasă și nu îți iei câteva măsuri de precauție, poți să o pățești. Iată câteva sfaturi destul de practice care te vor ajuta în acest sens, care pot asigura perimetrul locuinței tale.

Cum să-ți protejezi locuința de hoți atunci când pleci în concediu

  1. Nu posta poze din concediu până te întorci – hoții vor vedea că ești plecat departe de casă și vor fi mult mai motivați să intervină, știind că au tot timpul din lume la dispoziție să acționeze. Stai departe de social media chiar dacă atracția să pui poze de pe plaje e destul de mare.
  2. Instalează camere de supraveghere – este un lucru deja știut, atunci când există camere de supraveghere înafara incintei care sunt vizibile, șansele ca hoții să dea o spargere în acea casă scad cu 70%. Camerele video intimidează hoții, cel puțin pe cei inteligenți.
  3. Rugați rudele să se mute la voi – cel mai bine ar fi să rugați niște rude, sau chiar prieteni foarte apropiați să se mute la voi pe perioada cât sunteți în concediu, măcar câteva zile, să nu observe nimeni că acolo nu mai există niciun fel de activitate cu săptămânile.
  4. Duceți valorile la bancă – în niciun caz nu lăsați prin casă lucruri de valoare foarte mare gen kilograme de aur sau zeci de mii de euro ascunși prin ciorapi, în șifonier. În cazul în care nenorocirea se întâmplă totuși, să nu aibă nenorociții ce să fure.
Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here