Pregătirea mașinii pentru drum lung este foarte importantă, mai ales atunci când este vorba despre propriul concediu. Nimeni nu-și dorește să-și strice concediul din pricina unei defecțiuni apărută la autoturism, mai ales dacă acea defecțiune era una previzibilă și simplu de remediat înainte de plecare. Haideți să vedem așadar cum anume trebuie să pregătim mașina atunci când plecăm în concediu astfel încât să fim siguri că nu rămânem cu ea de căruță prin statele Europene.

Cum pregătim mașina pentru drum lung?

Verificarea bateriei – în ziua de azi bateriile pot să cedeze pur și simplu, nu este necesar să dea vreun semn înainte. Imaginează-ți următorul scenariu: duminică, Paris, mașina nu mai pornește. Ce faci?

Testarea electronicelor – trebuie să pui testerul pe mașină, să vezi dacă există vreo eroare sau vreo defecțiune în calculatorul de bord care îți poate pune în pericol concediul.

Verificarea furtunurilor – furtunurile sunt foarte importante pentru că atunci când cedează, fac mașina inutilizabilă. Cele de apă, de la turbină, trebuie verificate cu atenție pentru că se vede dacă sunt coapte.

Aerul condiționat – aveți grijă pentru că se întâmplă să mai cedeze instalația și să piardă freonul. Deși inițial pare că totul este ok, după câteva minute nu mai bagă rece deloc. Aveți grijă căci urmează vara.

Roata de rezervă – aceasta trebuie să fie în stare foarte bună. Dacă știți că nu ține aer sau că a fost spartă și cârpită, renunțați la ea și cumpărați un cauciuc nou. Nu e de glumă cu penele în străinătate.

Schimbul de consumabile – înainte de plecare, mai ales dacă știi că vei parcurge mii de kilometri în această vacanță, trebuie să faci schimbul de ulei și schimbul de filtre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here