Atunci când pleci din țară într-o călătorie, trebuie să ai internet pe mobil 3G, 4G astfel încât să poți încărca pozele în Cloud sau posta pe Facebook, ori pur și simplu să poți folosi Google Maps ori alt timp de navigație, GPS, ce necesită o conexiune la internet. Vom discuta în cele ce urmează despre câteva idei cu ajutorul cărora să poți avea conexiune la internet îndată de pășești dincolo de granițe.

Cum îți asiguri conexiunea la internet atunci când călătorești

  1. Cumpără un abonament specific. Cred că toate companiile de telefonie mobilă au abonamente destinate celor care călătoresc foarte mult. E de departe cea mai ieftină metodă de a face rost de internet 4G LTE la prețuri bune… Cât despre convorbiri, nu știu exact prețurile dar trebuie să fie undeva la sub 20 de eurocenți pe minut, dacă nu chiar gratuite în funcție de abonament.
  2. Adu cu tine încărcătoare și adaptoare. Ca să ai conexiune la internet pe telefon trebuie să ai mai întâi posibilitatea să-l încarci cu energie electrică. Dacă o să călătorești către Anglia sau Statele Unite, vei avea nevoie de adaptoare pentru prizele lor. Adu și încărcătorul pentru mașină dacă ai de gând să închiriezi un automobil. De asemenea, nu uita de powerbank.
  3. Folosește Wi-Fi ori de câte ori ai posibilitatea. Conexiunea la Wi-fi este gratuită prin aeroporturi, cafenele, biblioteci, muzee sau pe unde te mai duci în vizită, inclusiv hotel. Nu uita să setezi Wi-Fi să se conecteze singur la tot ce prinde liber astfel încât să mai relaxeze puțin conexiunea 4G LTE, care oricum costă, și este și distrugătoare de baterie.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here