Deși în România oamenii nu pre se dau pe spate cu cititul, sunt sigur că există și indivizi care adoră să petreacă măcar o oră pe zi în compania unei cărți de calitate. Există oameni care ar putea să se închidă într-o bibliotecă și să nu mai vrea să iasă de acolo niciodată. Ei bine, pentru ei am scris acest articol, prin intermediul căruia voi scoate la iveală cele mai uimitoare librării din lume, pe care pasionații de lectură trebuie să și le treacă în itinerarii atunci când pornesc în călătorii.

Cele mai incredibile librării din lume

Shakespeare and Company, Paris – este cea mai faimoasă librărie din lume. Se întinde pe malul Seinei în Paris și a fost o incintă crucială în anii 1960 pentru autori precum James Baldwin, Allen Ginsberg, Anais Nin, Wiliam Burroughs și mulți alții. Înainte să funcționeze în clădirea actuală, aceasta a funcționat sub emblema Sylvia Beach la câteva străzi distanță.

Livraria Lello & Irmao, Porto – este o librărie care îmbină stilurile Gotic și Art Nouveau din Porto și care poartă amprenta lui J.K. Rowling. Probabil s-a transformat între timp în loc de pelerinaj pentru fanii seriei Harry Potter.

Ler Devagar, Lisbon – nu părăsim deocamdată Portugalia, căci mai avem o librărie incredibilă în Lisabona. De fapt, Ler Devagar este jumătate librărie, jumătate cafenea, jumătate galerie de artă, jumătate scenă de spectacole. Da, este o incintă incredibilă care are 4 jumătăți. Pentru mine.

The Strand, New York – cei care doresc să cumpere atât cărți vechi cât și noi abia scoase de sub tipar și se întâmplă să fie prin New York, trebuie musai să intre în acest magazin Strand vechi de 86 de ani aflat în East Village. Este una dintre cele mai renumite librării din lume pentru că are cărți rare, precum o copie după celebrul Ulise a lui James Joyce, carte care se vinde cu 45.000 de dolari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here