Deși mulți dintre noi căutăm cazare cât mai ieftină atunci când călătorim în străinătate, unora le place să trăiască la înălțime, atât la figurat cât și la propriu. Astfel, zic să trecem și noi în revistă cele mai înalte 5 hoteluri din lume, în cazul în care vă bate gândul să vă cazați la înălțime.

Cele mai înalte 5 hoteluri din lume

  1. JW Marriott Marquis Hotel Dubai – această clădire deține recordul mondial pentru cel mai înalt hotel din lume. Are 355 de metri și se află bineînțeles în Dubai. A fost proiectat de Ashok Korgaonkar și deschis publicului larg în anul 2012. Câte camere are în total? Nici mai mult nici mai puțin de 1608.
  2. Park Hyatt Shanghai – deși mulți ar spune că acesta este cel mai înalt hotel din lume (492m), camerele de hotel sunt amplasate doar între etajele 79-93 ale Shanghai World Financial Center.
  3. Rose Rayhann by Rotana Dubai – este cel de-al doilea cel mai înalt hotel din lume conform Guinness Book. Are 72 de etaje și 462 de camere, cu o înălțime totală de 333 de metri. Acesta se află la doar 12 minute de celebrul JW Marriott Marquis Hotel Dubai.
  4. The Ritz Carlton, Hong Kong – clădirea găzduiește cel mai înalt bar din lume, la 490 de metri. Oricum, ca și în cazul Park Hyatt Shanghai, hotelul ocupă în această clădire doar 17 etaje, în rest, sunt spații destinate International Commerce Center.
  5. Baiyoke Sky Hotel – cea mai înaltă clădire din Thailanda și una dintre cele mai înalte din lume (309 metri). De asemenea, acesta este unul dintre cele mai accesibile hoteluri înalte din lume.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here