Pasionații de travel, de călătorii mai pe românește mai mult ca sigur adoră orașele medievale. Locurile acestea în care timpul pare să fi stat pe loc transmit o vibrație aparte. Dacă mai ești și genul de persoană cu imaginație bogată, mai că te vezi și tu pe la anul 1356, la curtea regală, în armură de cavaler. Haideți să trecem în revistă cele mai interesante orașe medievale din Europa, în cazul în care vă pasionează acest tip de destinație, să știți exact unde anume puteți să mergeți.

Cele mai frumoase orașe medievale din Europa

  1. Dubrovnik – un mic oraș din sudul Croației cu ieșire la Marea Adriatică. A devenit una dintre cele mai importante destinații turistice medievale după ce aici s-au tras filme celebre precum Robin Hood, Game of Thrones, Emerald City și Star Wars The Last Jedi.
  2. Praga – a fost menționat pentru prima dată în Evul Mediu (anul 1432) și din fericire, o bună parte a orașului a rămas neschimbat până în prezent. Numele vine de la verbul polonez prażyć care înseamnă a arde din temelii. Așa a luat naștere orașul de fapt, oamenii au ars vegetația din acea zonă pentru a construi orașul. Centrul orașului Praga este magnific.
  3. Tallinn – un orășel mai puțin la modă dar destul de promițător. Tallinn se află în Estonia, o țară destul de prost promovată din punct de vedere turistic. Discutăm despre capitala țării, un oraș care datează încă din secolul 13. Centrul vechi din Tallinn este potrivit UNESCO cel mai bine păstrat oraș medieval din Europa la ora actuală. Așadar, Tallinn este coroana medievală a Europei. Dacă sunteți pasionați de aceste orașe cu siguranță trebuie să mergeți la Tallinn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here