Știu că termenul „cele mai bune” este unul destul de subiectiv, însă trebuie să încercăm să facem o clasificare totuși. Haideți să trecem în revistă cele mai importante muzee din întreaga lume. Cine știe, poate unii dintre voi veți ajunge vreodată să le vizitați atunci când plecați prin concedii.

Cele mai bune muzee din lume

The Metropolitan Museum of Art – adăpostește peste 5000 de ani de pictură și sculptură  din întreaga lume. Pe lângă tablourile lui Picasso și Van Gogh, veți lua cunoștință cu toți ceilalți mari artiști ai planetei. Este cu siguranță cel mai bun muzeu de artă din lume. (New York, SUA)

Prado National Museum – muzeul adăpostește foarte multe lucrări de artă de la maeștri spanioli precum El Greco, Vasquez și Goia. Una dintre cele mai celebre picturi din lume aici se află, discutăm despre The Garden of Earthly Delights a lui Hieronymus Bosch. (Madrid, Spania).

National Gallery – Galeria britanică este specializată în artă vest europeană. Deși lipsește Donatello din lista marilor artiști, aici veți lua contact cu maeștri precum Leonardo, Michelangelo și Raphael. Sunt în jur de 1500 de tablouri. Singura sculptură din UK a lui Michelangelo aici se află, este vorba despre Taddei Tondo, o adaptare după Virgin and the Child a lui da Vinci. (Londra, Marea Britanie)

Rijksmuseum – pe lângă miile de tablouri din Rijksmuseum, muzeul național olandez este casa The Night Watch a lui Rembrandt. Imensa planșă înfățișează un soldat și este celebră pentru modul în care artistul a folosit luminile și umbrele. Întreg muzeul a fost construit în jurul acestui tablou care din păcate pare o atracție pentru vandalism, de 3 ori a fost luat în vizor. (Amsterdam, Olanda)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here