Cine a zis că trebuie să dormi mereu în hoteluri de ultimă generație atunci când călătorești? Dacă ești pasionat de chestii medievale trebuie să știi că poți dormi chiar în castele vechi de sute de ani. Tot ce trebuie să faci este să le pui pe mapa itinerariului tău și ca să faci asta trebuie să știi mai întâi care sunt cele mai bune hoteluri castel din lume.

Cele mai bune hoteluri castel din lume

Pousada de Óbidos, Óbidos, Portugalia – acest castel amplasat la malul mării este de fapt o fortăreață medievală din piatră. Coridoarele sunt din piatră, pereții sunt din piatră, aici timpul pare că a stat în loc. Cei care doresc să doarmă aici au multe camere din care să aleagă dar cele mai căutate sunt camerele din turn. Satul dimprejur este de fapt o extensie a castelului.

Culzean Castle, Ayrshire, Scoția – aflat la 80 de kilometri de Glasgow și la 160 de kilometri de Edingurgh, Castelul Culzean este situat pe o faleză de pe coasta Ayrshire iar etajul superior i-a fost dăruit Președintelui Eisenhower în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial ca o dovadă de încredere și bunăvoință din partea National Trust for Scotland.

Chateau de la Barre, Loire Valley, Franța – castelele de pe Valea Loarei sunt renumite în întreaga lume. Acesta este un castel ceva mai stilat, mai intim. De două ori pe săptămână, proprietarul, Contele și Contesa de Vanssay, aștern argintăria veche de secole pe masă, porțelanurile celebre și găzduiesc o cină cu patru feluri în Grand Salon.

Castillo de Santa Catalina, Málaga, Spania – castelul neo-Moorish din Santa Clara se află în golful Malaga, la doar câteva minute distanță de Picasso Museum și plaja La Caleta. Ai de ales între cele 8 camere luxoase în care te vei simți mai mult ca sigur asemenea unui rege spaniol. Fiecare cameră are un design aparte cu influențe spaniole și arabe, cu podele din marmură și coloane impunătoare.

Nu sunt blogger, nici nu am intentia... Dar cred ca blogosfera poate face lumea un loc mai bun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here